Zien: John Oliver over Trump's onhoudbare relatie met de media - Vance

Nu aan het lezen

Zien: John Oliver over Trump’s onhoudbare relatie met de media

Zien: John Oliver over Trump’s onhoudbare relatie met de media

Na een radiostilte van bijna 3 maanden is Amerika’s meest gewaardeerde Britse comedian John Oliver weer terug op de Amerikaanse verkiezingen. Oliver presenteert sinds 2014 het programma ‘Last Week Tonight with John Oliver’ en neemt daarin complexe maatschappelijke issues op de hack in dolkomische rants. Het format wordt in Nederland knap gekopieerd door Arjen Lubach in zijn programma ‘Zondag met Lubach’.

Olivers programma kende een winterstop van ongeveer 3 maanden, uitgerekend in de periode dat president Trump het stokje overnam van Obama. In een interview met talkshow host Stephen Colbert gaf hij vorige week al toe een zware tijd te hebben gehad omdat hij niet acuut op de actualiteit kon reageren. Dat wachten is voor hemzelf – en de kijkers – nu eindelijk voorbij. Oliver is back, with a vengeance.

In zijn eerste show van het nieuwe seizoen nam de presentator gisteren het volledige halve uur zendtijd om een monoloog te houden over Trumps loopje met de waarheid. Voor wie de nieuwsfeiten van de afgelopen tijd niet meer allemaal op een rijtje heeft, geeft Oliver een mooie samenvatting van wat er ook alweer allemaal gebeurd is, welke leugens er door het Witte Huis verspreid worden, en hoe zorgwekkend dat eigenlijk is. En dat allemaal op zeer zijn kenmerkende humoristische manier.

Aanrader voor in je lunchpauze vandaag:

Marjolijn Kamphuis is Creative Director bij OK GO en hoofdredacteur van Vance.nl. Ze schrijft onder meer over technologie, media innovatie, inspiratie en creativiteit.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.