Zó blijf je productief op je werk ondanks weinig slaap - Vance

Nu aan het lezen

Zó blijf je productief op je werk ondanks weinig slaap

Zó blijf je productief op je werk ondanks weinig slaap

Je hebt te kort geslapen vanwege dat véél te gezellige uitje gisteravond maar moet jezelf wel van je beste kant laten zien op je werk vandaag. Wat nu? Voor degenen die maar drie tot vier uur slaap in één nacht halen, heeft “Science of Us Sleep Institute” een aantal tips die ze the-day-after door moeten helpen komen:

1. Druk niet op de snooze button

Onderzoek heeft uitgewezen dan vijf minuten meer slaap op een dag je geen uitgeruster gevoel geven. Integendeel: je zult waarschijnlijk alleen maar meer opzien tegen het moment dat je er écht uit moet.

2. Skip je ontbijt vooral niet

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je ontbijt binnen een uur nadat je ontwaakt bent, je stemming een boost krijgt én je hersenen. Om dit effect optimaal te bereiken kun je het beste een ontbijt nemen dat rijk is aan granen en proteïne.

3. Drink niet meer dan één kop koffie

Wanneer je fervent koffiedrinker bent is het erg verleidelijk om de ene na de andere kop koffie achterover te slaan. Doe dit niet! Het is beter om je caffeine inname over de dag te verspreiden zodat je geen caffeine overload in de ochtend hebt, om vervolgens alsnog een suf gevoel te krijgen.

4. Ga naar buiten!

Natuurlijk helder licht doet je lichaamstemperatuur stijgen en wakkert je alertheid aan. Draag hier geen zonnebrill bij: onderzoekers zeggen dat zelfs de kleinste zonnestralen in je ogen al voor een boost zorgen.

5. Begin met de moeilijkste taken

Wanneer je eenmaal op je werk bent aangekomen kun je het beste de lastigste taak als eerste aanpakken. De eerste uren van je dag zijn namelijk de uren waarop je het meest alert bent.

6. Vooruit, neem nu nog een kop koffie

Het duurt 30-45 minuten voordat de caffeine in je lichaam begint te werken. Neem daarom op tijd voor die ene grote meeting nog een kop koffie.

7. Lunch niet te zwaar

Eet granen, groenten en mager vlees, omdat zware, zoete lunches ervoor zorgen dat je je minder fit voelt.

8. Doe nu de simpelere taken

Benut de laatste paar uren van je werkdag om de minder lastige taken uit te voeren, zoals het beantwoorden van e-mails of het sorteren van bestanden. Onderzoek heeft bewezen dat mensen die te kort geslapen hebben zich maar tien minuten per keer kunnen concentreren. Verdeel je tijd dus verstandig!

 

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.