Zo kun je dat vakantiegevoel nog nét iets langer vasthouden - Vance

Nu aan het lezen

Zo kun je dat vakantiegevoel nog nét iets langer vasthouden

Zo kun je dat vakantiegevoel nog nét iets langer vasthouden

Voor de meesten is de vakantie voorbij. En dat betekent weer terug de schoolbanken in of weer keihard aan het werk. Maar hoe voorkom je dat je direct weer in de dagelijkse sleur terecht komt? Want uiteindelijk willen we natuurlijk allemaal wel wat langer dat vakantiegevoel vasthouden natuurlijk.

Op vakantie ben je letterlijk (en figuurlijk) even helemaal weg van je dagelijkse leven. Je maakt nieuwe herinneringen, kunt op een andere manier genieten en leert wat van een nieuw land. Maar zodra je weer in Nederland komt, val je al snel weer in je oude patroon. Uit een onderzoek blijkt zelfs dat we gemiddeld slechts drie dagen na de vakantie dit gevoel kunnen vasthouden. En daar mag best verandering in komen.

Bewaar de herinneringen

Je hebt waarschijnlijk genoeg nieuwe dingen meegemaakt en (hopelijk) honderden foto’s gemaakt. Probeer deze herinneringen te bewaren! Laat die foto’s bijvoorbeeld niet alleen op je telefoon staan, maar maak er een fysiek fotoboek van.

Maar je kunt bijvoorbeeld ook een afspeellijst maken met de muziek die je tijdens de vakantie geluisterd hebt. Zo ga je binnen no time weer helemaal terug naar dat heerlijke, vrije gevoel van de vakantie.

Doorbreek de sleur

Het fijne aan een vakantie, is dat niets echt moet. Eenmaal thuis staan er waarschijnlijk alweer een hoop klusjes op je te wachten, moet er weer gekookt worden en je moet weer aan het werk. Maar probeer deze dagelijkse sleur eens te doorbreken. Neem bijvoorbeeld een andere route naar je werk of school.

Daarnaast is het ook belangrijk om je vooral te richten op de dingen die je wél leuk vindt, in plaats van mopperen over de dingen die kut zijn. Probeer daarnaast ook gewoon een beetje rustig op te starten. Je kunt niet meteen weer in hetzelfde tempo aan de slag als daarvoor.

Plan een volgende trip

Mochten bovenstaande tips niet voor jou werken, dan zit er eigenlijk maar een ding op: een nieuwe vakantie boeken. Voorpret doet namelijk een hoop met je geluksgevoel. Je kunt je weer helemaal voorbereiden op de volgende trip. En als je daarnaar uit kunt kijken, kun je die vakantieloze weken waarschijnlijk een stuk beter handelen.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.