Zo raak jij je vrienden op een festival nooit meer kwijt - Vance

Nu aan het lezen

Zo raak jij je vrienden op een festival nooit meer kwijt

Zo raak jij je vrienden op een festival nooit meer kwijt

Je staat tussen een enorme mensenmassa op een festival. Je bereik ligt eruit of je telefoon is leeg. Nergens zijn je vrienden te bekennen. Hoe ga jij je vrienden terugvinden? De Britse startup Lynq komt met de oplossing: een verre afstand tracker.

Het komt helaas voor dat op plekken waar het druk is het bereik het niet doet. Je kan via WhatsApp berichten naar elkaar sturen, maar ook dat werkt soms niet. Iedereen weet hoe druk Koningsdag bijvoorbeeld kan zijn. Als je elkaar kwijtraakt, kan het zo zijn dat je elkaar de rest van de dag niet meer ziet. Natuurlijk is nieuwe vrienden maken een optie, maar soms is het fijn om herenigd te worden met die mensen waarmee je eerder op die dag was.

Digitaal kompas

Dus kwam de Britse start-up Lynq met een idee. Het is een verre afstand tracker, die niet via wifi, bluetooth of een telefoonsignaal werkt. Het is een digitaal kompas. In dit apparaat kan je twaalf vrienden toevoegen. De tracker kan je aan jezelf en je vrienden bevestigen met een clip. Het kompas geeft aan hoe ver iedereen van jou verwijderd is en wijst je de weg naar je vrienden. De tracker kan mensen vinden in een straal van vijf kilometer.

De tracker is ook anoniemer dan bijvoorbeeld de functie op de iPhone ‘zoek vrienden’. Daar kan je overal ter wereld zien waar iedereen precies is. Doordat de tracker alleen aangeeft waar iemand dichtbij jou is, hoef je niet bang te zijn dat je constant in de gaten wordt gehouden.

Waar is mijn kind?

Hoewel het voor een festival ideaal is, kan je het ook voor andere gelegenheden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de wintersport. Zo kan je makkelijk naar elkaar toe skiën. Ook kunnen ouders het gebruiken om te weten waar hun kinderen zijn. In een pretpark kan je dit aan je kind vastklikken en je weet in welke achtbaan hij of zij zit. Ook kan je een gevaarlijk gebied instellen. Als kinderen dat betreden gaat het alarm af. Maar begint dit niet een beetje te lijken op de Arkangel, het apparaat dat in de Netflix-serie Black Mirror wordt gebruikt? Met de Arkangel konden ouders constant weten waar hun kinderen zijn.

Of het product ook echt op de markt komt is de vraag. Je kan je aanmelden voor de crowdfunding-actie. Hoeveel dit apparaat gaat kosten is nog onbekend.

 

 

Hannah Hamans (26) schrijft het liefst over feminisme en seksualiteit en over nog veel meer onderwerpen waar je mogelijk 's nachts van wakker ligt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.