Zo kijk je de livestream huwelijk van prins Harry en Meghan Markle

Nu aan het lezen

Zo volg je zaterdag 19 mei het koninklijke huwelijk van prins Harry en Meghan Markle

Zo volg je zaterdag 19 mei het koninklijke huwelijk van prins Harry en Meghan Markle

Je hebt dan wel geen uitnodiging voor de bruiloft van Meghan Markle en prins Harry op zaterdag 19 mei, maar dat wil niet zeggen dat je de gebeurtenis van de eeuw niet van dichtbij kunt aanschouwen. Hup, je bordje met huwelijkstaart op schoot en proosten maar, op het kersverse stel waarvan we hopen – nee, weten – dat ze de huidige Britse monarchie op classy wijze op zijn kop zullen zetten.

Maar hoe doe je dat, het Britse huwelijk bekijken vanuit je luie Hollandse zetel? Welnu: we danken de moderne technologie en Nederlandse tv-zenders die alles uitvoerig voor ons zullen opnemen, vertalen en uitzenden. Royalty watchers vanuit heel de wereld vliegen in en leiden ons vanaf de eerste stappen in St. Georges Chapel tot de minutenlange walk down the aisle waarbij modeminnend publiek zich kan laven aan dé jurk.

Tijdschema

Dit zijn de belangrijkste details voor als je het huwelijk van prins Harry en Ms. Meghan Markle van begin tot eind wilt volgen:

  • Ter voorbereiding op het feest der feesten kijk je op donderdagavond 17 mei de Lifetime film A Royal Engagement, uitgezonden om 20:30 op Net5. De speelfilm gaat over de totstandkoming van de relatie tussen de Engelse prins en zijn verloofde Meghan Markle.
  • Zit zaterdag 19 mei klaar om 12:15 als je live het huwelijk wilt volgen via de NOS. Dat kan via radio, televisie en app. Op televisie (NPO 1) bespreekt Amber Brantsen de gebeurtenissen met NOS-correspondent Tim de Wit en Hieke Jippes, oud-correspondent in Londen en kenner van het Britse koningshuis. De huwelijksceremonie is ook te volgen via de livestream op NOS.nl en de NOS-app.
  • Zit je onverhoopt niet aan een tv- of smartphone vastgekluisterd? Dan kun je eveneens zaterdag vanaf 12:30 uur bij worden gepraat op NPO Radio 1 door Winfried Baijens. Hij spreekt tot 14.30 met royalty-kenners Jort Kelder en Vanessa Lamsvelt. Correspondent Suse van Kleef en verslaggever Kysia Hekster zijn aanwezig bij Windsor Castle zelf, dus verwacht ook de nodige beelden ter plekke.

De Britse verslaggeving

  • De NOS doet zaterdag uitvoerig verslag van het huwelijk, maar de Britse BBC heeft naar verluid de meest complete coverage. Om in de stemming te komen voor het evenement van het jaar zendt BBC ONE de officiële ‘voorbeschouwing’ uit. The Royal Wedding: They’re Getting Married In The Morning is te zien van 20:00 tot 21:00 uur.
  • Wil je de huwelijksceremonie in het Brits bijwonen? Dan is het zaak ook op zaterdag over te schakelen op de BBC. Het zendt van 10:00 uur tot 15:00 live The Royal Wedding uit. Deze uitzending zal ook te zien zijn op BBC News Channel en via livestream op BBC iPlayer.
  • Dan zijn we zaterdag 19 mei nog niet klaar want in de avonduren kun je op BBC TWO van 19:30 uur tot 21:00 uur terugblikken op de dag met het programma The Royal Wedding: Highlights of the Day.

Guilty pleasures

Op tv-zender TLC kun je met TLC Royal Wedding Weekend drie dagen lang los op alles wat te maken heeft met de royal wedding. Het brengt vier specials die het huwelijk elk vanuit een andere invalshoek bekijken.

  • Vrijdag 18 mei: In When Harry Met Meghan: A Royal Engagement maken we kennis met wie Meghan Markle, tot voor kort vooral bekend vanwege haar rol in televisieserie Suits, is. De special praat met de beste vrienden en vriendinnen van Meghan en met haar halfzus Samantha.
  • Zaterdag 19 mei om 10:10 uurThe Big Royal Weddings Extravaganza, een documentaire die de gastenlijst, de taart en de cadeaus belicht die het paar gaat krijgen en de locatie bespreekt met bruidsexpert David Emanuel die de ontwerper is van de beroemde bruidsjurk van Prinses Diana.
  • Zaterdag 19 mei om 11:00 uurMeghan Markle: How To Be A Royal, laat tot in detail zien welke strikte etiquette er geldt binnen en buiten de muren van het koninklijk paleis.
  • Zondag 20 mei om 21:00 uurHarry and Meghan Said Yes, hierin doen bruidsexperts van TLC uit de doeken hoe zij het sprookjeshuwelijk van Harry en Meghan hebben beleefd.
Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.