Zo vraag jij zelf je favoriete Netflix films en series aan

Nu aan het lezen

Zo vraag jij zelf je favoriete Netflix films en series aan

Zo vraag jij zelf je favoriete Netflix films en series aan

Je komt thuis van een lange dag werken en het enige waar je zin in hebt is om neer te ploffen op de bank. Met Netflix natuurlijk. Het enige probleem waar je nog tegenaan loopt is wát je precies gaat kijken. Eitje, denk je. Totdat je beseft dat de series of films die op jouw lijstje stonden, nog helemaal niet beschikbaar zijn op Netflix. Daar is dus een oplossing voor.

Aanvragen

Want als jij dolgraag iets wilt bekijken via Netflix, dan is het dus mogelijk om dit gewoon aan te vragen. Het is een optie die vrijwel niemand weet, omdat deze pagina ver weg tussen alle andere pagina’s in het Help Center te vinden is.

Het werd bekend nadat een fan van Chelsea Peretti haar een tweet verstuurde waarin stond dat hij haar serie niet kon bekijken in de Filipijnen. Waarop Netflix antwoordde:

The drill

Om welke ‘drill’ dit dan precies gaat, is voor vrijwel niemand echt bekend. Maar daar komen we al snel achter:

Via de link in de tweet kom je op een aanvraag pagina. Via deze link kom je op de Nederlandse pagina hiervan. Handig! Hier kun je drie titels aanbevelen en je suggesties indienen. Daarbij is het ook goed om te weten dat je alleen via deze manier suggesties kunt doen. Het heeft dus helemaal geen zin om de streamingdienst een tweet te versturen met verzoekjes.

Nadat je je suggesties hebt ingediend, word je op de hoogte gehouden van jouw suggesties. Maar het is voor Netflix niet mogelijk om letterlijke alle series aan te bieden. Als een serie bij HBO al wordt aangeboden, is de kans wel erg klein dat Netflix dit ook gaat doen. Check dus van te voren eerst even of jouw favo serie niet al ergens anders te streamen is.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.