Zo word je de meest succesvolle versie van jezelf - Vance

Nu aan het lezen

Zo word je de meest succesvolle versie van jezelf

Zo word je de meest succesvolle versie van jezelf

Wanneer je je doelen wilt bereiken, moet je prioriteiten stellen. Om succesvol te zijn, moet je uiteraard bij jezelf beginnen. Dit betekent bewust en goed voor jezelf zorgen. Het is dan ook handiger om te kiezen voor een aantal dingen die je gemakkelijk binnen een dag kunt doen, dan een onhaalbare to-do list voor jezelf op te stellen. Dit zorgt er namelijk voor dat je eerder tevreden en productiever bent. Met de volgende 7 tips weet jij in no time het beste uit jezelf te halen!

1. Vroeg uit de veren

Waarschijnlijk moet je lichaam er even aan wennen, maar wanneer je eenmaal in een vast ritme zit waarbij je niet te laat gaat slapen en vroeg opstaat, zul je je al snel productiever voelen. Dit komt omdat we juist in de ochtend het meest productief zijn, doordat ons bioritme dan op zijn best is. Heb je het gevoel dat je ’s avonds nog genoeg te doen hebt, omdat je overdag taken hebt laten liggen? Bedenk je dan dat je naast die 16 uren wakker zijn per dag ook echt voldoende nachtrust nodig hebt.

Schermafbeelding-2015-07-09-om-13.45.15

2. Begin met een goed ontbijt

Goed voor jezelf zorgen zit hem onder meer in de voeding die je tot je neemt. Dat is natuurlijk niks nieuws. Wat je misschien nog niet wist is dat je ontbijt gelijk de belangrijkste maaltijd van de dag is. Om deze reden moet je dan ook nog je ontbijt overslaan. Neem een stevig en gezond ontbijt om de dag zo goed mogelijk te beginnen. Zo kun je er de rest van de dag tegenaan!

food-healthy-morning-cereals-large

3. Neem een momentje voor jezelf

Zeker niet onbelangrijk: Neem elke dag even een paar minuten de tijd om tot jezelf te komen. Wanneer en op wat voor manier je dit doet, maakt niet uit. Zet je gedachten op een rijtje of schrijf ze desnoods op. Dit kan enorm veel rust geven, waardoor je niet blijft piekeren over dingen die achteraf helemaal niet zo belangrijk blijken te zijn.

people-coffee-notes-tea-large

Robin Williams brooms in a scene from the film 'Mrs. Doubtfire', 1993. (Photo by 20th Century-Fox/Getty Images)4. Get organised

Je herkent het vast wel: Een opgeruimd huis/kantoor staat gelijk aan een opgeruimd hoofd. Vaak begint dit al bij vooruit plannen: ’s avonds je outfit voor de volgende ochtend klaarleggen, ’s ochtends de tijd nemen om je bed op te maken, en iedere dag even je werkruimte organiseren en opruimen. Wanneer je deze dingen direct doet, voorkom je dat de rommel zich opstapelt waardoor je er écht tegenop gaat zien het op te ruimen. Het voordeel? Je houdt zeeën van tijd over!

Kobal

5. Leef in het nu

Te veel blijven hangen in het verleden en eerder gemaakte keuzes, heeft weinig zin. Iets niet gelukt? Jammer, leer ervan, en ga door. Het verleden kun je niet veranderen en spijt is dan ook overbodig. Voorkom dat je nieuwe, ‘veilige’ keuzes maakt uit angst om fouten te maken. Wat je wel kunt doen, is het verleden gebruiken als gids voor vandaag. Wat zou je hetzelfde doen, en wat juist niet?

landscape-nature-man-person-large

6. Haal een frisse neus

Ook al is het buiten soms nog best koud, probeer toch geregeld een frisse neus te halen. Je zult merken dat je je direct een stuk fitter voelt. Laat de auto staan en pak de fiets wanneer je boodschappen gaat doen, of ga een rondje hardlopen. Frisse buitenlucht geeft je een hoop zuurstof en is behoorlijk verfrissend wanneer je een hele winter binnen hebt gezeten met de kachel aan.

cute

7. Maak keuzes

Zit je schema overvol en weet je even niet waar te beginnen? Stel dan prioriteiten. Je kunt nou eenmaal niet alles tegelijk, en vaak ben jij de enige die dit van jezelf verwacht. Natuurlijk heb je sje de dingen die voorrang hebben, als eerste aanpakt. Ook is het handig om te beginnen met de taken waar je het meest tegenop ziet. Op deze manier heb je iets om naartoe te werken, namelijk de leuke dingen! Je zult merken dat het achteraf best meeviel om die to-do list af te werken.

stressed t shirt

 

Ellen Veltman (21) is Digital Producer bij OK GO en redactrice bij Vance.nl. Geïnteresseerd in trends, lifestyle, creativiteit en altijd op zoek naar nieuwe hotspots en inspiratie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.