Arjen Lubach onthult: Ik ben verantwoordelijk voor Westeros spinoff-filmpje

Nu aan het lezen

Arjen Lubach onthult: “Ik ben verantwoordelijk voor Westeros spinoff-filmpje”

Arjen Lubach onthult: “Ik ben verantwoordelijk voor Westeros spinoff-filmpje”

De wereld van Game of Thrones-fans schudde zes dagen geleden even op haar grondvesten. Een onbekend YouTube-account genaamd Westeros The Series wekte de suggestie dat er een Game of Thrones spin-off komt, die zich afspeelt in moderne tijden.

Tegelijkertijd was de redactie van Zondag met Lubach weer in volle gang: vanaf september zouden ze een nieuwe seizoen aftrappen om wekelijks spraakmakende items te maken over controversiële onderwerpen. Eerder dit jaar scoorde Zondag met Lubach al een wereldwijde hit met hun filmpje waarin ze Nederland voorstelden aan de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump.

Game of Thrones

Wat blijkt: Zondag met Lubach produceerde de trailer voor de fictieve serie ‘Westeros’ dat binnen no-time viral ging. Websites als Vice, Digg, Humo en the Telegraph berichtten over de teaser die mogelijk een serieuze aankondiging zou zijn voor een Game of Thrones-spinoff. Het YouTube filmpje bleek ook voer voor internetfora waar de afgelopen dagen druk gediscussieerd werd over de video en het achterliggende idee.

Eerlijk: het bijzonder professioneel ogende filmpje van Arjen Lubach en zijn team bevat alles wat GoT-fans leuk vinden: draken, Britse accenten, wapens, een stomende seks-scene en blauwogige zombies.

Zondag met Lubach

In een tweede video die vandaag verscheen, openbaart een mysterieuze figuur met capuchon zich als Arjen Lubach, die hardop verzucht dat hij vermoedelijk ‘terecht is gekomen in een verkeerde televisieserie’. Hij loopt nonchalant uit beeld nadat hij op de ‘verkeerde set’ is verschenen en mompelt dat Zondag met Lubach 10 september terug is op NPO3 bij de VPRO.

Slim gespeeld Arjen, heel slim gespeeld.

 

 

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.