Terugkijken: Zondag met Lubach over de Belastingdienst

Nu aan het lezen

Zondag met Lubach over de Belastingdienst moet je terugkijken “omdat het prachtig is!”

Zondag met Lubach over de Belastingdienst moet je terugkijken “omdat het prachtig is!”

Dankzij de viral-video van twee weken geleden schieten de kijkcijfers van ‘Zondag met Lubach’ door het dak. Gisteren keken meer dan 1,1 miljoen mensen naar het satirische nieuwsprogramma van Arjen Lubach. Mocht je de uitzending niet gezien hebben, dan is er één item dat je absoluut even moet terugkijken. Waarom? “Omdat het prachtig is!”

Het gaat om een item over de Belastingdienst. En ja, dat klinkt al meteen saai. Of zoals Lubach het gisteren zelf sarcastisch verwoordde: “We gaan het hebben over de Belastingdienst. En dan denken jullie: Arjen, een verhaal over de Belastingdienst… Jij zit gewoon weer schaamteloos te hengelen naar een viral!”

Saai

Wat zo goed is aan dit item, is dat het Lubach lukt om een saai verhaal over een toch al saaie instantie toch interessant te maken. En daarbij leer je meteen staatssecretaris Wiebes kennen, waar je eigenlijk maar weinig over/van ziet of hoort.

Het is namelijk goed mis bij de Belastingdienst. Er moest bezuinigd worden, maar de vrijwillige vertrekregeling die er voor moest zorgen dat het aantal banen bij de Belastingdienst af zou nemen had een verkeerd effect. Veel te veel mensen maakten er gebruik van en ook nog eens de verkeerde mensen. En da’s niet het enige wat er mis is…

Nou ja, kijk zelf maar. “Omdat het prachtig is!”

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.