Waarom Mark Zuckerberg zich zakenpersoon van het jaar mag noemen

Nu aan het lezen

Waarom Mark Zuckerberg zich zakenpersoon van het jaar mag noemen

Waarom Mark Zuckerberg zich zakenpersoon van het jaar mag noemen

Het stoppen van je studie aan Harvard kán slechter aflopen. Facebook-topman Mark Zuckerberg (32) bewees dat vroegtijdig je startup uitbreiden, kan resulteren in een immens succes.

Inmiddels is een wereld zonder het sociale netwerk niet meer voor te stellen, te danken aan een set van skills waar de ondernemer nu om wordt geprezen door Amerikaans tijdschrift Fortune.

Het blad noemt Zuckerberg, wiens persoonlijkheid centraal stond in de film The Social Network, een onverwacht managementgenie. Volgens Fortune is Zuckerberg in zijn 12-jarige succes vaak onderschat door zijn jonge leeftijd. Of heeft het te maken met zijn dertien in een dozijn verschijning? Hij verschijnt steevast in een grijs shirt of vest en keurig maar nietszeggend kapsel.

Specifieke visie

Toch is zijn ondernemerschap alles behalve doorsnee. Volgens Zuckerberg hebben de beste ondernemers dan ook een specifieke visie: de wil om iets in de wereld te veranderen. In een live Q&A vertelde hij ‘te veel ondernemers te zien die beslissen dat ze een bedrijf willen oprichten voordat ze weten wat ze willen bouwen. Voor mij is dat de omgekeerde wereld.”

Het bedrijf heeft ongeveer zestienduizend mensen in dienst. Rond de 1,8 miljard mensen wereldwijd gebruiken het sociale netwerk. Het vermogen van Mark Zuckerberg wordt geschat op 56 miljard dollar en is daarmee van de rijkste inwoners van de Verenigde Staten.

Succesnummers

Mark Zuckerberg wordt in de top drie vergezeld van andere invloedrijke en succesvolle ondernemers, waaronder Jeff Bezos, CEO van Amazon en de meer onbekende Mary Dillon, CEO van Ulta Beauty, een make-upmerk dat volgens Forbes ‘het gebrek aan glamour compenseert met keiharde resultaten’.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.