Zelfs achter je scherm word je blij van dit museum of icecream

Nu aan het lezen

Zelfs achter je scherm word je blij van dit museum over ijs

Zelfs achter je scherm word je blij van dit museum over ijs

Net als in iedere wereldstad staat New York bol van de frappante tentoonstellingen en weird ass musea. Maar naast schokkend of uiterst kunstzinnig zijn er ook gewoon hele vermakelijke dingen te bezoeken. Van een museum tot relatiebreuken tot erotische kunst, het was slechts wachten op het eerste museum gewijd aan ijs.

Sprinkles

Droomde jij ooit van een tijdsbesteding a la Willy Wonka? Van 29 juli tot 31 augustus kan je het Museum of Ice Cream bezoeken in New Yorks Meatpacking District, aldus Time Out New York. En dat ziet er ongeveer zo uit:

Een ticket naar The States is haast overbodig, want foto’s van ijs zoals deze (en deze) hebben al genoeg watertandend effect.

Het idee komt een beetje overeen met de chocoladefabriek van Willy Wonka: binnen de muren van het museum kan je rondlopen in een chocoladekamer en kan je onderdeel worden van een menselijke ice-cream sundae.

Je krijgt ook een heuse ‘ijsproeverij’ van een voedselexpert. Oordeel zelf of dit genoeg Willy Wonka voor je is, of dat je het liefst zelf verandert in ijs door plaats te nemen in een fabrieksbakje.

icecream

Dippen

Maar het beste gedeelte? Je kan letterlijk zwemmen in een zwembad van spikkeltjes. Ja, echt waar. Waarschijnlijk niet zo groot als de Instagramfoto doet vermoeden, maar een beetje pootjebaden doet al wonderen, wat mij betreft.

Als je in de buurt bent hoef je niet te vrezen voor een lege portemonnee: een toegangskaartje kost 18 dollar per person of 30 dollar voor twee mensen – inclusief ijs, uiteraard.

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.