Food Blogger's Favorites: Sunniva van The Daily Raw

Nu aan het lezen

Food Blogger’s Favorites: Sunniva van The Daily Raw

Food Blogger’s Favorites: Sunniva van The Daily Raw

Food is helemaal hip. Een paar jaar geleden begon de power food hype wereldwijd [Goji-bessen ring a bell?] en sindsdien zijn steeds meer mensen ook over eten gaan bloggen. Mannen, vrouwen, kinderen, studenten; het maakt niet – iedereen heeft zo zijn eigen smaak en lievelingsgerechten. Maar waarom begin je met foodbloggen, wat inspireert je en wat zijn dan je food blogger’s favorites?

Vandaag laten wij ons inspireren door een zonnige blogster van de andere kant van de wereld: Sunniva. Zij is de oprichtster van foodblog The Daily Raw (voormalig Raw Till Four) en komt uit het land van de avocado en de kiwi-vogel: Nieuw-Zeeland. Sunniva is zelfs zo succesvol met haar blog dat er vraag was naar een app, en die kan je hier vinden.

Sunniva woont samen met haar dochtertje, manlief en twee puppies in de een-na-grootste stad van Nieuw-Zeeland: Auckland. De blogster richt zich voornamelijk op veganistisch eten, maar dit gebeurde niet in één nacht. Zij besloot na een zware zwangerschap over te stappen op een 100% vegan lifestyle en zij voelde zich nog nooit zo goed. Zij hoopt haar volgers te inspireren om meer groen te eten: tijd voor een vragenuurtje!

thedailyraw

Wat is je favoriete kookboek?

Een kookboek van eigen bodem: ‘The Unbakery Cookbook’. The Unbakery is mijn favoriete lokale raw food café, zij maken de mooiste gerechten! Ik ben er zo gek op dat ik hier minstens één of twee keer per week eet. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit iets uit het boek voorbereid – ik volg nooit recepten maar creëer altijd mijn eigen – maar ik vind het heerlijk om naar de mooie fotografie te kijken.

Wat is je favoriete keukenapparaat?

Mijn Vitamix, zonder twijfel. Op sommige dagen gebruik ik het meer dan zes keer en dat is dan nog voordat de middag begint.

thedailyraw

Heb jij een favoriet ‘makkelijk’ recept of gerecht?

Ik heb een snelle maaltijd voor als je lui bent. Ik ben verslaafd aan zwarte bonen, dus als ik lui ben open ik een blik en meng ik de inhoud met groene sla, avocado en enkele keren wat blokes tomaat en rode peper. Dat maak ik graag, en anders een smoothie, meestal groen. Een smoothie is een super goede manier om heel veel voedingsstoffen in één maaltijd te proppen.

Heb jij een favoriet ‘indulgence’ recept, en waarom is deze caloriebom zo de moeite waard?

Mijn favoriete vorm van snoepen is chocolade saus van raw chocolade. Ik maak de saus en schenk het vervolgens over allerlei soorten dingen – smoothies, koekjes, mueslirepen, toetjes… Chocolade saus tilt elk gerecht naar een hoger niveau!

Chocolate mint sundae

Wie is je favoriete chef?

Ik houd van Jamie Oliver. Ook al eet en kookt hij niet veganistisch, zijn energie en enthousiasme werken aanstekelijk. Hij is naast koken ongelooflijk passievol over het verbeteren van de volksgezondheid en hij is ook een voorstander van dieren.

Wat is je favoriete of meest gebruikte ingrediënt?

Spinazie. Niet alleen omdat ik ontelbaar veel groene smoothies drink maar ook omdat ik zo ontzettend veel verse spinazie in mijn tuin heb!

thedailyraw

Heb jij een favoriete foodblog of Instagram-account, en waarom heb jij deze uitgekozen?

Het Instagram-account van @earthyandy is heel erg inspirerend. Zij is fantastisch, eet plantgebaseerd en is een moeder uit Hawaii. Ik ben gek op haar eerlijkheid en de schitterende foto’s die zij maakt.

Wat is je favoriete kook- of foodwinkel, en waarom valt deze voor jou zo op?

Wij hebben hier een lokale winkel met organische middelen genaamd Harvest Wholefoods, hier doe ik bijna al mijn boodschappen. Vanwege het klimaat maar ook voor gezondheidsredenen probeer ik zo veel mogelijk verpakkingsmateriaal te vermijden, met plastic in het bijzonder. Bij Wholefoods hebben ze wandcontainers vol met producten waar ik mijn papieren zakken kan vullen met granen, peulvruchten en zaden. 

Buddha Bowl Salad

Wat voor gerecht of snack eet jij het liefst nu in de herfst? En hoe zit dit met de winter, lente en zomer?

Tijdens de koudere maanden eet ik meer gekookt voedsel, en dan met name eten als vegetarische soepen, gebakken kumara [zoete aardappel red.] of aardappelen, Thaise curries of glutenvrije pasta. Als het weer warmer wordt, krijg ik al snel weer zin in frisser eten, zoals smoothies, groentesap en salades. Ik houd het graag simpel.

Wat is je favoriete foodland of -stad? En wat is hier je favoriete café, restaurant of streetfood-tent?

Mijn favoriete stad is een stad waar ik nog niet naartoe ben geweest: Los Angeles. Een paar vrienden van mij wonen daar en zij hebben tien keer meer veganistische opties dan de opties die ik hier in Nieuw-Zeeland heb. Volgend jaar vlieg ik daar hoe dan ook naartoe en ga ik al het lekkers wat de stad te bieden heeft oppeuzelen!

thedailyraw

Wat is je favoriete foodporn filmtip? 

Cowspiracy [te vinden op Netflix red.] is een ongelooflijk goede documentaire dat de impact van het algemene Westerse dieet laat zien op onze planeet. De documentaire heeft veel indruk gemaakt op heel veel mensen die ik ken en ik kan het mensen niet vaak genoeg aanraden.

Wat is je beste keukentip of geheim?

Haal de beste apparatuur die jij je kan veroorloven. Ik heb een aantal jaar geleden eindelijk geïnvesteerd in een fatsoenlijke blender en een keukenmachine, en ze zijn duizend keer het geld waard!

Hoe integreer jij je culturele achtergrond of nationaliteit in het eten dat je maakt?

Nieuw-Zeeland is een ware melting pot van verschillende culturen. Het is een relatief nieuw land dus we hebben nog niet veel gerechten die specifiek NZ zijn. Tenzij je vlees en drie groentes mee wilt tellen, waar ik absoluut en vanzelfsprekend geen voorstander van ben! Ik gebruik wel heel veel kumara, wat een Maori zoete aardappel is met heel veel voedingsstoffen en het geeft heel veel voldoening.

Wil je meer weten over de avonturen van deze Kiwi? Bezoek haar Instagram of laat je inspireren door de hersenspinsels van deze keukenprinses. 

Choc chip cookie dough sundae

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.