Vance

Dit zijn de winnaars van de virtuele Emmy Awards

Foto: Shutterstock.com

Ieder jaar worden talloze series, acteurs, regisseurs en andere mensen uit de showbizz geëerd met een Emmy Award. Dit jaar was alles natuurlijk net even anders, want met de coronacrisis is een ceremonie met honderden mensen in een zaal geen optie. Gelukkig bood het internet een uitkomst, en gingen de Emmy Awards 2020 gewoon door. En die uitzending zat vol met opmerkelijke momenten.

Eén van die momenten was dat de verkeerde winnaar werd aangekondigd tijdens de ceremonie, meldt de NOS. De voice-over liet weten dat Jason Bateman een Emmy had gewonnen, maar in beeld zagen we juist dat collega Ron Cephas Jones een beeldje in ontvangst mocht nemen. Na de reclame kwam er duidelijkheid: de prijs was inderdaad voor Cephas Jones, voor zijn gastrol in This is us. Waar de verwarring door is ontstaan, is echter onbekend.

Gelukkig waren lang niet alle opmerkelijke momenten zo gênant als deze. Zo hadden twee actrices een ‘first’ te pakken: Catherine O’Hara won voor het eerst een Emmy voor haar acteerwerk, voor haar rol als Moira Rose in ‘Schitt’s Creek’. En Zendaya gaat vanaf nu de geschiedenisboeken in als jongste ‘best lead actress in a drama’  ooit. Zij won namelijk een beeldje voor haar rol in Euphoria.

Dit zijn de winnaars van de Emmy Awards 2020

Het hoogtepunt van de avond zijn natuurlijk de prijzen zelf. En net als ieder ander jaar zijn er ook bij de Emmy Awards 2020 een paar grote winnaars aan te wijzen. De DC-serie Watchmen was met in totaal 11 beeldjes de grote winnaar, al deed comedyserie Schitt’s Creek het met 9 prijzen ook alles behalve slecht. De drama Succession kreeg er zeven, evenals de eerste Star Wars-serie op Disney+: The Mandalorian. RuPaul’s Drag Race en Saturday Night Live konden ieder op zes beeldjes rekenen, Last Week Tonight With John Oliver kreeg er vier.

Dus welke prijzen wonnen ze dan precies? Wij hebben de winnaars uit de belangrijkste categorieën hieronder voor je op een rij gezet. Nieuwsgierig naar alle winnaars en nominaties? Die vind je op de website van de Emmy Awards 2020.