Vance

Het wordt ijskoud de komende week: zo houd je je warm

Hoewel de meesten waarschijnlijk al te maken kregen met lentekriebels, komt er toch nog een écht koude periode aan. Had jij je handschoenen, dikke sjaal en muts toevallig al weer opgeborgen? Haal die dan maar snel weer tevoorschijn. Want hoewel het normaal rond de 6 en 7 graden is in deze tijd van het jaar, kan het komende week en die week daarop zelfs wel -10 graden worden. Brrr!

Het begint eigenlijk al vanaf de nacht van donderdag op vrijdag, waarin het waarschijnlijk gaat vriezen. In het weekend kan de temperatuur lokaal tot wel 10 graden onder nul dalen. Maar door de koude wind kan het nog veel kouder aanvoelen. En dat hebben we nog niet echt gehad deze winter. Maar hoe overleef je deze kou nou het beste?

In huis

Als je het geluk hebt om thuis te kunnen blijven in deze kou, zorg er dan voor dat je huis in ieder geval lekker warm blijft. Een paar tips:

Onderweg

Ik vind het altijd vreselijk om het te warm te hebben als ik ergens binnenkom. Vooral als ik gefietst heb, krijg ik een hitte-aanval als ik eenmaal ergens binnenstap. Maar het is nóg erger om het koud te hebben als je eenmaal buiten komt. Handig dus om hier een goede balans in te vinden:

Mindset

Het zit misschien een beetje in elke Nederland om te zeuren, met name over het weer. Maar dit zorgt er natuurlijk niet voor dat het minder erg wordt. Je bent waarschijnlijk niet de enige die het koud heeft, en door het steeds te blijven zeggen, blijf je hier ook aan denken. Zorg juist voor wat afleiding om de kou wat minder te voelen. Ga een rondje lopen als je staat te wachten, of bel je moeder weer eens op.