Vance

‘Geert Milder’ heeft al meer dan 20.000 volgers in twee dagen

PVV-voorman Geert Wilders vond het maar prachtig: op Twitter kan je met slechts 180 tekens (!) en één oude gephotoshopte foto’s alle talkshows en nieuwsomroepen van Nederland halen.

Geert somt op Twitter op: EenVandaag, RTL Nieuws, NOS Journaal, Nieuwsuur, RTL Late Night en Jinek. “#ilovetwitter’, staat er zelfgenoegzaam bij.

Ironisch

Fijn voor je Geert, moet de redactie van Zondag met Lubach (ZML) hebben gedacht. In hun uitzending zondag besteedden ze aandacht aan de rel die werd ontketend nadat Alexander Pechtold (D66) in een pro-sharia foto werd gephotoshopt. Niet door licht te schijnen op hoe kinderachtig en ethisch verkeerd het is, nee: door keihard humor in te zetten.

Want wat we bijna zouden vergeten is dat Geert ervan uit gaat dat een tweet 180 tekens bevat. Ironisch, vond ook ZML. Ze kwamen daarom met de genuanceerde halfbroer van Wilders: Geert Milder. De resterende ruimte in de tweets lenen zich nu voor wat subtiele woorden waarin Milder uitlegt ‘het heus niet zo kwaad te bedoelen’.

Milders volgers zijn inmiddels gegroeid tot boven de 20.000 stuks, en dat in nog geen twee dagen tijd.

Kijk en laat je vermaken

Reactie

Geert Wilders is de beroerdste niet. In een reactie laat hij weten op de hoogte te zijn van het Geert Milder-account. Geert Milder zou Geert Milder niet zijn als hij daar met een wederzijds knipoogje op reageert. Lange leve de humor!