Zondag met Lubach Campagnekrakers: 'Een Ploumetjesgordijn!'

Nu aan het lezen

Zondag met Lubach Campagnekrakers: ‘Weet je wat ik wel zou willen zijn? Een Ploumetjesgordijn!’

Zondag met Lubach Campagnekrakers: ‘Weet je wat ik wel zou willen zijn? Een Ploumetjesgordijn!’

“In verband met het overlijden van het RTL-debat graag uw aandacht voor het volgende. Eerder vandaag werd het RTL-debat geschrapt omdat sommige lijsttrekkers liever carnaval wilden vieren. RTL heeft besloten om teleurgestelde kijkers te compenseren met de volgende verzamel-cd.” Deze tekst, witte letters op een zwarte achtergrond, was de inleiding van het meest hilarische item uit ‘Zondag met Lubach’ gisteren.

In een promofilmpje voor de cd ‘Campagnekrakers’ zagen we lijsttrekkers en andere kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen toepasselijke carnavalshits zingen. Van ‘Hee Markouch, ik wil met je onder de douche’ van Lodewijk Asscher en het ‘Ploumetjesgordijn’ van minister Marianne Ploumen tot ‘Ik vershopte je foto’ van Geert Wilders en ‘Kededenk kededenk’ van Denks Tunahan Kuzu.

De grote vraag is: hoe heeft ‘Zondag met Lubach’ dit item zo snel kunnen maken? Rond 16:00 uur werd bekend dat het ‘premiersdebat’ van RTL niet doorgaat. Toen waren de opnames van het satirische nieuwsprogramma al afgelopen. Het lijkt dus of het item (of in ieder geval de introductie) er later in zijn gemonteerd.

Ik heb Arjen Lubach om een reactie gevraagd, maar die wil enkel verwijzen naar een tweet van zijn eindredacteur Janine Abbring, waar we ook niet wijzer van worden…

En eigenlijk boeit het ook niet zoveel. Het is gewoon een ontzettend grappig item! De grote vraag is: welke carnavalsartiest waagt zich eraan om deze tracks nog even razendsnel op te nemen?

Elger van der Wel woont in Utrecht. Hij schrijft op Vance over uiteenlopende onderwerpen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.