Komt er een tweede seizoen van de serie 'The Queen's Gambit'?

Nu aan het lezen

Komt er een tweede seizoen van de serie ‘The Queen’s Gambit’?

Komt er een tweede seizoen van de serie ‘The Queen’s Gambit’?

De serie The Queen’s Gambit staat al een paar dagen in de top 10 van best bekeken series op Netflix. En terecht, want wanneer je eenmaal begint aan deze (letterlijk) verslavende serie, kun je nauwelijks nog stoppen. En juist omdat de serie zo bingewatch-waardig is, hebben veel kijkers de serie al volledig af. Wat ons tot de vraag brengt: kunnen we een seizoen twee van The Queen’s Gambit verwachten?

The Queen’s Gambit

De serie speelt zich af in de jaren ’50 en dat zorgt er mede door dat de styling fantastisch is. De poppige jurkjes van de meisjes en vrouwen, de mannen die er stuk voor stuk goedgekleed uitzien en het bloemetjes behang in de huizen en hotelkamers: het is fantastisch om te zien.

Het verhaal draait om Beth Harmon, gespeeld door Isla Johnston, die in een weeshuis terecht komt. In de donkere kelder van haar nieuwe thuis ontmoet ze de conciërge, meneer Shaibel. Hij leert haar, na een beetje opdringen, schaken en Beth bijkt een natuurtalent te zijn.

Nadat ze een paar jaar later eindelijk geadopteerd wordt uit het weeshuis, is het voor haar lastig om een weg te vinden in het normale leven, het leven buiten het weeshuis. Stiekem besluit ze mee te doen aan een schaakwedstrijd, die ze wint. En dat blijkt een gat in de markt. Haar pleegmoeder beseft dat ze goud in handen heeft en stuurt haar naar elke wedstrijd waar geld mee te verdienen valt. Onverwachts staat ze op het punt om één van de grootste spelers van Amerika te worden.

Een bijzonder leven waar een hoop verslaving bij komt kijken, dat al begon vanaf het moment dat ze in het weeshuis werd opgenomen. Heeft Beth de verslavende middelen nodig om het spel goed te blijven spelen, of zit de vork anders in de steel?

Seizoen twee

Het is natuurlijk de grote vraag of we ook op een volgend seizoen kunnen wachten. We hebben teleurstellend nieuws, want er is maar een kleine kans dat er daadwerkelijk een nieuw seizoen zal komen. De serie is namelijk gemaakt als miniserie, met slechts zeven afleveringen. In de meeste gevallen verschijnt er nooit een nieuw seizoen van een miniserie. De serie is geschreven door Scott Frank, die erom bekend staat om vooral korte verhalen te verfilmen, wat de kans op een volgend seizoen alleen maar kleiner maakt.

Geniet daarom extra van dit (waarschijnlijk) enige seizoen van de The Queen’s Gambit.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.