Verhaal 'Brief voor de koning' wordt Netflix serie met Nederlands tintje

Nu aan het lezen

Verhaal ‘Brief voor de koning’ wordt Netflix serie met Nederlands tintje

Verhaal ‘Brief voor de koning’ wordt Netflix serie met Nederlands tintje

Het boek ‘Brief voor de Koning’ mag dan al zestig jaar oud zijn, voor Netflix is het verhaal nog altijd goed genoeg. Dat is dan ook de reden dat Netflix besloot om een serie te maken van het boek van Tonke Dragt. De eerste beelden zijn door Netflix zelf vrijgegeven en die beloven een hoop goeds.

The Letter for the King

Er wordt opnieuw leven geblazen in deze klassieker. Het is dan geen Nederlandse productie, maar de serie zal wel een Nederlands tintje krijgen. Acteurs Gijs Blom (bekend van Jongens en Carry Slee’s Pijnstillers) en Yorick van Wageningen (The Girl With the Dragon Tattoo) hebben allebei een rol in de serie.

Het verhaal gaat over ridder Tuiri, die gespeeld wordt door Gijs Blom. Hij moet een mysterieuze brief aan de koning bezorgen. Tijdens deze reis wordt Tuiri flink dwarsgezeten. Hij leert daardoor al snel hoe hij als een ware ridder een leider kan zijn.

Eerste beelden

De eerste beelden zijn door Netflix zelf gedeeld op hun social mediakanalen:

Wanneer de serie op Netflix zal verschijnen, is nog niet bekend. Maar naar verwachting zal dit niet heel lang meer duren.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.