Netflix maakt Engelstalige serie van Brief voor de koning van Tonke Dragt

Nu aan het lezen

Netflix maakt Engelstalige serie van De Brief voor de Koning van Tonke Dragt

Netflix maakt Engelstalige serie van De Brief voor de Koning van Tonke Dragt

Genoot jij als kind ook keer op keer van De Brief voor de Koning van Tonke Dragt? Ondergetekende in ieder geval wel. En als dat bij jou ook het geval is, heb ik goed nieuws voor je: het boek wordt een serie. Netflix gaat het verhaal namelijk omzetten in een Engelstalige, internationale serie, meldt het AD.

In De Brief voor de Koning volg je de belevenissen van de 16-jarige schildknaap Tiuri die ridder wil worden. Om dat doel te bereiken moet hij 24 uur in een kapel werken, maar in de nacht staat er een man voor de deur die hulp nodig heeft.

Tegen de regels in opent Tiuri de deur. De man overhandigt hem een brief die hij moet bezorgen aan een ridder, die later dood blijkt te zijn. De brief moet door naar de koning van het land Unauwen. En dat brengt Tiuri op een spannende reis naar het koninkrijk, waarbij hij vele vijanden en gevaren tegenkomt.

Netflix

Brian Pearson, die bij Netflix verantwoordelijk is voor de aanschaf van buitenlands drama, spreekt het verhaal internationaal tot de verbeelding. “Ik ben ervan overtuigd dat de serie wereldwijd onze kijkers zal aanspreken.” De serie wordt een Engelstalige serie, die in Praag en Nieuw-Zeeland wordt opgenomen.

De bedoeling is dat het verhaal spectaculair in beeld gebracht wordt. Daarmee moeten 125 miljoen kijkers in 190 landen bereikt worden. Het boek is echter al in andere landen bekend. Het werd namelijk in 25 landen vertaald, waaronder in China, Rusland en Japan.

De serie wordt gemaakt door het productiebedrijf FilmWave Paul Trijbits en schrijver Will Davies, die ook meewerkte aan How to Train Your Dragon. Wanneer de serie op Netflix verschijnt, is nog onbekend. Maar wij kunnen nu al niet wachten!

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.