13 Reasons Why-fans opgelet: het laatste seizoen komt eraan! - Vance

Nu aan het lezen

13 Reasons Why-fans opgelet: het laatste seizoen komt eraan!

13 Reasons Why-fans opgelet: het laatste seizoen komt eraan!

13 Reasons Why zorgde in 2017 voor flink wat ophef, vanwege zijn heftige onderwerp en nog heftigere zelfmoordscène. Ondanks dat werd de serie een enorme hit en inmiddels zijn er drie seizoenen verschenen. In juni komt er een einde aan het verhaal. Dan verschijnt het vierde en laatste seizoen.

13 Reasons Why volgt Hannah, een tiener bij wie het leven alles behalve meezit. Na een serie van dramatische gebeurtenissen besluit ze zelfmoord te plegen, maar niet voordat ze op 13 bandjes vertelt wie er bijgedragen heeft aan die keuze. Clay Jensen, die verliefd is op Hannah, krijgt die bandjes in handen en ontdekt samen met ons wat er gebeurd is.

Dat was het eerste en veelgeprezen seizoen. In de twee seizoenen daarna zien we de gevolgen van Hannahs keuze. We zien hoe haar ouders vechten voor gerechtigheid, hoe diverse mensen worstelen met hun aandeel in Hannahs verhaal en hun eigen keuzes, en hoe er vergelding gepland wordt voor Bryce.

Het laatste seizoen

Maar het verhaal is dus nog niet voorbij. Het echte einde zien we pas op 5 juni, als seizoen 4 op Netflix verschijnt. Daarin bereiden de laatstejaarsstudenten van Liberty High School zich voor op hun diploma-uitreiking. Maar voor ze afscheid kunnen nemen, moeten ze een gevaarlijk geheim bewaren én hartverscheurende keuzes maken die hun toekomst bepalen.

Gelukkig is het einde er niet zomaar: seizoen vier krijgt maar liefst 10 afleveringen, die ieder 60 minuten duren. Daarin zitten weer vele bekende gezichten. Zo keren Clay, Jessica, Justin, Alex, Ani, Tony, Zach, Tyler, Montgomery en vele anderen gewoon weer terug. Maar er zijn ook wat nieuwe mensen die we leren kennen. Eén van hen is Diego Torres, gespeeld door Jan Luis Castellanos.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.