WhatsApp geeft het aan als je een doorgestuurd bericht ontvangt

Nu aan het lezen

WhatsApp geeft het aan als je een doorgestuurd bericht ontvangt

WhatsApp geeft het aan als je een doorgestuurd bericht ontvangt

Een handige functie van WhatsApp is dat je berichten die je van anderen hebt ontvangen, kunt doorsturen. Maar het is niet altijd duidelijk voor een ander dat het om een doorgestuurd bericht gaat. Daar komt echter verandering in. De chat-app stelt je namelijk op de hoogte als je een doorgestuurd bericht ontvangt, zo meldt het bedrijf in een blogbericht.

Houd je een tekstballon in WhatsApp ingedrukt, dan kun je op ‘Stuur door’ klikken. Op die manier kun je een bericht ook aan een ander sturen. De ontvanger van het doorgestuurde bericht krijgt echter geen melding dat het een doorgestuurd bericht is. Dat gaat nu dus veranderen.

Binnenkort komt er bij zo’n bericht namelijk ‘doorgestuurd’ te staan. Daardoor kun je direct zien of iets een eigen tekst is, of dat het dus een doorgestuurd bericht is. De functie wordt beschikbaar in een update voor iOS en Android. Je hoeft dus niets te doen om de functie in te schakelen.

Voorzichtig

De chat-app roept mensen bovendien op om voorzichtig te zijn met doorgestuurde berichten. Waarom dat is, is onduidelijk. Mogelijk wil de dienst je behoeden voor malafide links of nepnieuws dat via de app verspreid wordt.

Eveline is 26 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.