Ook WhatsApp blijft niet achter: met 8 personen tegelijk videobellen

Nu aan het lezen

Ook WhatsApp blijft niet achter: met 8 personen tegelijk videobellen

Ook WhatsApp blijft niet achter: met 8 personen tegelijk videobellen

In tijden van corona blijkt maar hoe belangrijk we het vinden om in contact te kunnen blijven met anderen. De kans is groot dat ook jij je ouders, broers en zussen, de rest van je familie en natuurlijk al je vrienden een stuk vaker opbelt dan normaal. En als het even kan, gebeurt dit natuurlijk met beeld door te videobellen.

Videobellen

Tot voor kort was het via WhatsApp alleen mogelijk om met vier personen tegelijk te bellen. Ofwel, jijzelf met drie anderen. Maar wat als je een grote familie of vriendengroep hebt? Dan schakel je waarschijnlijk al snel over naar een andere dienst, zoals Houseparty, FaceTime (mits je in het bezit van een Apple apparaat bent) of Zoom.

Bij FaceTime is het inmiddels mogelijk om met 32 mensen tegelijk in een call te zitten. Zoom gaat nog een stapje verder: hierbij is het zelfs mogelijk om met honderden mensen in totaal te videobellen. Erg handig of praktisch is het niet, want het blijkt lastig te zijn om jezelf dan nog verstaanbaar te maken. Toch kan het handig zijn voor een toespraak voor alle medewerkers van een (groot) bedrijf, en wordt het hier en daar ook zeker gebruikt.

Acht personen

WhatsApp kon natuurlijk niet achterblijven met de slechts vier personen. Met ruim twee miljard gebruikers over de hele wereld, is het een chatdienst die we niet meer willen missen. Om zich nog onmisbaarder te maken, hebben ze dus ook wat betreft het videobellen de nodige aanpassingen gedaan. Het is vanaf nu dan ook mogelijk om met acht mensen tegelijk te videobellen. De gesprekken zijn, net zoals bij de chats, beveiligd met end-to-end-encryptie.

Hoe je aan deze nieuwe functie komt? Gewoon even de app updaten. Voor Android-gebruikers is deze update nog niet te zien in de Playstore. Geen zorgen, door naar de website van WhatsApp te gaan, kun je deze nieuwste versie ook gewoon downloaden.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.