Zien: YouTube helpt filmindustrie en organiseert online filmfestival

Nu aan het lezen

Zien: YouTube helpt filmindustrie en organiseert online filmfestival

Zien: YouTube helpt filmindustrie en organiseert online filmfestival

Het coronavirus houdt iedereen in de greep. Niet alleen de horeca bijvoorbeeld is zwaar getroffen, ook de entertainmentindustrie heeft het zwaar. Dat is dan ook de reden dat YouTube een digitaal filmfestival organiseert. Van 29 mei tot 7 juni is het festival online te volgen.

De films die tijdens dit online filmfestival te zien zijn, zullen worden gekozen door 20 van de beste filmfestivals van de wereld.

Filmfestival

We kunnen ervan uitgaan dat het een rustig jaar voor festivals zal worden in 2020. Niet alleen de muziekfestivals zullen we meoten missen, ook de filmfestivals. En dat is nogal pittig voor de hele filmindustrie. Zo’n filmfestival bied namelijk de kans om als filmmaker jouw film te laten zien aan het grote, belangrijke publiek.

YouTube besloot daarom een handje te helpen en komt met en online variant. Het We Are One: A Global Film Festival zal eind mei plaatsvinden en zal gecureerd worden door 20 medewerkers van de beste filmfestivals van de wereld.

Online te volgen

Wat dit betekent voor het ‘normale’ publiek? Goed nieuws, want het is voor iedereen online te volgen. Je kunt hier films, documentaires, shorts, muziek, komedie en panels zien. Tijdens deze films zijn er geen advertenties te zien, dat is misschien nog wel het beste van het hele online festival.

Als kijker wordt er wel aan je gevraagd om geld te doneren aan organisaties die strijden tegen de verspreiding van het coronavirus. Houd het YouTube kanaal van het festival in de gaten om geen updates te missen:

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.