Filmfestival Venetië: 5 films die je moet gaan zien - Vance

Nu aan het lezen

Filmfestival Venetië: 5 films die je moet gaan zien

Filmfestival Venetië: 5 films die je moet gaan zien

Het Filmfestival in Venetië heeft dit jaar weer grote namen in de line-up staan. Vorige jaren gingen Oscar-winnaars Birdman, Spotlight en Gravity hier in première. Ook dit jaar gaan er veelbelovende films in première in Venetië! Ik heb alvast de 5 films die je zeker moet gaan zien op een rijtje gezet.

1. The Light Between Oceans

Deze film vertelt het verhaal van een koppel dat in een vuurtoren woont, waar plots een eenzame baby aanspoelt. De film is gebaseerd op een bestseller en het zou me niet verbazen als regisseur Derek Cianfrance ook van deze film een bestseller heeft gemaakt.

2. Arrival

Buitenaardse wezens blijven filmmakers fascineren. Dat bewees Independence Day: Resurgence, maar dat bewijst ook Arrival met Amy Adams in de hoofdrol. Arrival belooft echter een betere film te worden dan de spin-off van Independence Day door zijn sterke cast en meeslepend verhaal.

3. La La Land

La La Land belooft hoge ogen te gooien dit jaar. Met een regisseur als Damien Chapelle (maker van Whiplash) en Emma Stone en Ryan Gosling als protagonisten, weet je gewoon dat dit een film wordt die je moet gezien hebben. Het verhaal, gebaseerd op de gelijknamige musical, gaat over een dromerig koppel dat het wil maken in Hollywood. Hij als een eigenwijze jazz pianist en zij als eenzame actrice.

4. Jackie

Natalie Portman speelt de hoofdrol in de film Jackie. De film brengt het leven van Jackie Kennedy na de dood op haar man John F. Kennedy in beeld. Op het filmfestival in Cannes werd iedereen al zeer enthousiast na het zien van een promofilmpje van 7 minuten.

Natalie Portman speelt de hoofdrol in Jackie.

5. Black Mass

Een film waar Johnny Depp in meespeelt is bijna altijd een garantie voor een goede film. In Black Mass speelt hij het waargebeurde verhaal van Whitey Bulger na. Deze film wordt voor het eerst getoond in Venetië en zou wel eens hetzelfde patroon als Birdman kunnen volgen: in Première gaan in Venetië en daarna een Oscar winnen.

Hoi! Wij maken Vance. Met een klein redactieteam schrijven we elke dag over toffe films en series maar ook over ander belangrijk nieuws in de wereld. Wil je dat wel eens van dichtbij bekijken door stage te lopen op onze redactie? Stuur dan eens een mailtje naar redactie at vance punt nl. Brabantse roots niet verplicht, Bossche bol meenemen op eerste gesprek mag wel.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.