Vance

Zo volg je zaterdag 19 mei het koninklijke huwelijk van prins Harry en Meghan Markle

Je hebt dan wel geen uitnodiging voor de bruiloft van Meghan Markle en prins Harry op zaterdag 19 mei, maar dat wil niet zeggen dat je de gebeurtenis van de eeuw niet van dichtbij kunt aanschouwen. Hup, je bordje met huwelijkstaart op schoot en proosten maar, op het kersverse stel waarvan we hopen – nee, weten – dat ze de huidige Britse monarchie op classy wijze op zijn kop zullen zetten.

Maar hoe doe je dat, het Britse huwelijk bekijken vanuit je luie Hollandse zetel? Welnu: we danken de moderne technologie en Nederlandse tv-zenders die alles uitvoerig voor ons zullen opnemen, vertalen en uitzenden. Royalty watchers vanuit heel de wereld vliegen in en leiden ons vanaf de eerste stappen in St. Georges Chapel tot de minutenlange walk down the aisle waarbij modeminnend publiek zich kan laven aan dé jurk.

Tijdschema

Dit zijn de belangrijkste details voor als je het huwelijk van prins Harry en Ms. Meghan Markle van begin tot eind wilt volgen:

De Britse verslaggeving

Guilty pleasures

Op tv-zender TLC kun je met TLC Royal Wedding Weekend drie dagen lang los op alles wat te maken heeft met de royal wedding. Het brengt vier specials die het huwelijk elk vanuit een andere invalshoek bekijken.

Foto: Alexi Lubomirski / Kensington Palace