De mooiste kantoren van Nederland: SuperHeroes - Vance

Nu aan het lezen

De mooiste kantoren van Nederland: SuperHeroes

De mooiste kantoren van Nederland: SuperHeroes

Helpt een mooie omgeving bij het bedenken van creatieve ideeën? Zorgt een lekkere en gezellige lunch voor extra motivatie en hoe is het om elke dag te werken in een gebouw dat soms lijkt op een museum of speeltuin in plaats van een kantoor? Om de proef op de som te nemen gingen wij een kijkje nemen in de mooiste kantoren van Nederland. We geven je elke week een inkijkje in deze kantoren zodat je weet hoe het voelt om er te werken. Deze week waren we te gast bij het creatief digital agency: SuperHeroes.

Van alle kantoren waar we al zijn langsgegaan voor deze serie, was de ontvangst bij SuperHeroes veruit de leukste. Wanneer we de deur van het kantoor openen, zien we namelijk niet alleen een receptie, maar ook een gigantische gorilla met bewegende ogen. “Ah, jullie hebben al kennis gemaakt met onze waakaap!” zegt onze gastheer en Managing Director van SuperHeroes, Django Weisz Blanchetta, terwijl hij op ons af stapt.

Superheroes-office-receptie

“Dat is een cadeautje dat we hebben gekregen van een vriend die een tentoonstelling organiseerde, waar deze gorilla ook stond. Onze ontwikkelaars hebben zich hiermee even uitgeleefd en hem digitale ogen gegeven die je volgen als je beweegt, met behulp van een webcam.”

Eén grote open ruimte

Het grappige aan de aap is dat hij je inderdaad overal in het kantoor kan volgen, want heel het kantoor van SuperHeroes is een grote open ruimte waar iedereen elkaar kan zien. “We hadden vier jaar geleden de keuze tussen dit pand, of een grachtenpand. Onze voorkeur ging naar dit open kantoor, omdat ik sterk geloof in samenwerking tussen de verschillende afdelingen”, legt Django uit.

Superheroes-open-office

Naast het feit dat de samenwerking vlotter verloopt, vindt Django ook dat het open interieur bijdraagt aan de sfeer in het bedrijf. “Iedereen voelt zich hier thuis en dat zorgt voor een meer ontspannen sfeer. Het is niet echt een huiskamer, maar er staat wel altijd muziek aan en iedereen kan doen met zijn bureau wat hij wilt. Behalve de schoenen, die Converse of Nike moeten zijn -omdat dat klanten van ons zijn- is iedereen vrij om te doen wat hij of zij wilt.”

Superheroes-open-office

Het open interieur en het grote dakraam in het midden van het pand zorgt ervoor dat er erg veel natuurlijk licht binnenvalt. “Het pand was vroeger een soort tentoonstellingsruimte. Het natuurlijk licht was dus al heel belangrijk voordat wij hierin kwamen. Voor ons is het uiteraard ook mooi meegenomen, want het houdt je wel alert en creatief.”

Superheroes-open-office-vergadertafel

Superheroes-open-office-Lama

Modulair kantoor

“Hoe leuk ons kantoor nu ook is, het is maar een tijdelijke oplossing. Waarschijnlijk moeten we er binnen twee jaar al uit omdat het gebouw wordt omgetoverd in een hotel. Gelukkig wisten we dat op voorhand en hebben we het dan ook op een cradle to cradle manier ingericht. Heel low budget én modulair. Zo kunnen we dit kantoor straks ‘meenemen’ naar een ander pand.”

Superheroes-office-modulair-vergaderruimte

Superheroes-office-modulair-vergaderruimte

Deze vergaderruimte is bijvoorbeeld in een half uurtje afgebroken en weer opgezet. De balken hangen aan elkaar met houten pinnen, die eruit kunnen als dat nodig is. “Toen we in het pand trokken, hebben we gekeken naar wat we kunnen gebruiken van de huidige inrichting en hoe we dat makkelijk aan onze noden konden aanpassen.

Superheroes-office-modulair-close-up

Niet alleen de vergaderruimtes zijn modulair. Ook de meubels en zelf de receptie kan in een aantal minuten worden afgebroken en terug worden opgebouwd op een andere locatie. “Heel het interieur is handgemaakt uit duurzaam materiaal. We hebben hier specifiek naar gevraagd bij onze architect en die heeft dat heel goed opgelost vind ik”, vertelt Django trots.

Superheroes-office-receptie

Superheroes-office-modulair-tafeltje

Superheroes-office-modulair-bank

Toen ik hoorde dat alle meubels en muren vasthangen met houten pinnen werd ik een beetje bezorgd voor de veiligheid van de werknemers. Is dat wel stevig? Maar Django stelde me meteen gerust door te vertellen dat ze elke dag met zijn allen samen lunchen en er nog nooit iemand door de bank is gezakt.

Fighting the boring

Die lunch is namelijk heel gevarieerd door het internationale gezelschap. “Natuurlijk eten wij Nederlanders graag een doodgewoon broodje kaas, tot vervelends toe. Maar soms kookt er wel eens een Chinese superhero de lunch, of bakt een Franse superhero het dessert. Oh ja, alle werknemers noemen we trouwens superheroes met speciale superpowers. Dat maakt het minder saai en zo voelt iedereen zich speciaal.”

Superheroes-open-office-kantoor

De slagzin van Superheroes is ‘We save the world from boring advertising’ en dat zie je ook terug in hun kantoor. Hun kantoor is allesbehalve saai. Naast de coole gorilla, vind je overal in het kantoor wel iets leuk om te doen. Een ritje maken in de raket, een potje tafelvoetbal, even chillen op de schommel. Het kan allemaal.

Superheroes-office-raket-tafelvoetbal-schommel

Er is ook voor ieder wat wils om zich bezig te houden als ontspanning, van de adrenalinejunkie tot de boekenwurm. Zo vind je bijvoorbeeld heel veel boeken in het kantoor, maar ook een Big Daddy skateboard. Dat is een gemotoriseerd skateboard met grote wielen. “Er gebeuren wel al eens ongelukjes met dat skateboard. De gaatjes en barsten in de muren zijn daar het bewijs van”, vertelt een superhero ons wanneer we vragen of het eens mogen testen.

Superheroes-office-elektrisch-mountainboard-big-daddy

Meld je aan voor de nieuwsbrief.