Food Blogger's Favorites: Merel van Healthy Wanderlust - Vance

Nu aan het lezen

Food Blogger’s Favorites: Merel van Healthy Wanderlust

Food Blogger’s Favorites: Merel van Healthy Wanderlust

Eten is alles behalve saai. En dat is grotendeels te danken aan foodbloggers. Mensen zoals jij en ik, die dagelijks hun creativiteit uiten in de meest uiteenlopende recepten. Maar hoe word je foodblogger, waar haal je al die ideeën vandaan en wat zijn dan je food blogger’s favorites?

Deze week draait alles om het hebben van een gezonde en gelukkige levensstijl. Merel van foodblog Healthy Wanderlust inspireert dagelijks vrouw, moeder en kind met haar gezonde en uiteenlopende recepten. Zij wil hiermee haar lezers aanmoedigen zo gezond en gelukkig mogelijk te leven, en dit ook zo te behouden.

Bloggen is niet haar full-time baan, ook al lijkt dat misschien zo. Hiernaast is Merel parttime werkzaam op een makelaarskantoor in Amsterdam en doet zij de studie ‘Orthomoleculaire voedingsleer’. Deze studie is erop gericht dat jouw lichaam wordt voorzien van alle noodzakelijke voedingsstoffen om optimaal te functioneren. Hierbij spelen juiste voeding en balans een belangrijke rol. Hoe Merel met al haar dagelijkse bezigheden balans in haar leven houdt? Dat lees je in de Favorites van deze week.

Healthy Wanderlust

Waar komt jouw passie voor eten vandaan?

“Deze passie is er bij mij eigenlijk van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Ik heb het geluk dat ik een geweldige moeder heb die elke dag een heerlijke gezonde maaltijd voor ons (mijn gezin) op tafel toverde. Daarnaast heeft zij mijn zusje en mij altijd geïnspireerd om gezond te leven en waarom dit zo belangrijk is. Die passie heb ik eigenlijk automatisch van haar overgenomen en groeit nog steeds elke dag!”

Wat is jouw favoriete kookboek?

“Ik heb relatief veel kookboeken in mijn kast staan, maar als ik zou moeten kiezen zou ik voor het boek Veg! gaan van Hugh Fearnley-Whittingstall. Toen ik twee jaar geleden stopte met het eten van vlees heb ik hier enorm veel inspiratie uit gehaald en de recepten uit dit boek zijn ook stuk voor stuk echt lekker!”

Wat is jouw favoriete keuken apparaat?

“Voor een fulltime foodie moet ik zeggen dat ik qua apparatuur in mijn keuken echt niet het beste meisje van de klas ben. Ik doe dan toch op de ouderwetse manier “veel met de hand”. Waar ik wel al heel lang blij mee ben is mijn vijfdelige staafmixer set van Princess. Dit was echt een koopje en ik maak er nog steeds dagelijks gebruik van!”

Healthy Wanderlust

Heb jij een favoriete ‘makkelijke’ recept of gerecht?

“Ik ben persoonlijk groot fan van makkelijke, gezonde en lekkere maaltijden dus ik heb nogal wat favoriete recepten die onder de categorie ‘favoriet en makkelijk’ vallen haha. Ik kan jullie wel dit recept aanraden: 1-pan-pasta-gerecht met romige uiensaus. Dit is een nieuw recept op mijn site. Ontzettend lekker en snel te maken.”

Heb jij een favoriet ‘indulgence’ recept, en waarom is deze calorie-bom zo de moeite waard?

“SUSHI! Ook al is sushi over het algemeen niet super ongezond, het bevat (op de manier waarop ik het eet #niettestoppen) wel een hoop calorieën. Ik ben hier echt gek op, je mag mij hier altijd voor wakker maken. Ik was dan ook het meest enthousiaste persoon toen de Poké Bowl eindelijk naar Nederland werd gehaald.”

Wie is jouw favoriete chef?

“Lastig, want ik ben niet zo thuis in professionele chefs.. #slechtefoodie. Stiekem ben ik wel groot fan van Jamie Oliver, ik vind dit ook zo’n leuke gast om naar te kijken op tv. Ik vind het hartstikke gezellig om zijn kookprogramma’s op de achtergrond aan te hebben thuis. So I’ll go for Jamie!

Healthy Wanderlust

Wat is jouw favoriete of meest gebruikte ingrediënt?

“Ik heb meerdere ingrediënten die ik standaard in huis heb en elke week in verschillende gerechten verwerk. Mijn twee favoriete ingrediënten (sorry, ik kan echt niet kiezen) zijn havermout en zoete aardappel. Serieus, je kan dit echt overal in verwerken en ze zijn beide gezond en voedzaam. Ideaal dus.”

Heb jij een favoriete foodblog of Instagram account?

“Oh my, dit is wel lastig kiezen hoor. Mag ik er ook een paar noemen? Kennen jullie Anne van Healthyfoodlove.nl, Angelina van Peekinside.nl en Marike van Ohmypie.nl al? Ik volg deze meiden met veel enthousiasme en zij inspireren mij elke dag weer.”

Wat is jouw favoriete kook- of food winkel?

“Een favoriete foodwinkel? Hmmm.. Persoonlijk vind ik het ontzettend leuk om allerlei lekkere dingen te scoren op de plaatselijke markt. Ik woon in Amsterdam dus de Albert Cuyp (om de hoek!) vind ik in de zomer geweldig als ik lekkere ingrediënten wil inslaan. Verder kan je mij ook vaak vinden bij de plaatselijke Turkse winkel, het is toch geweldig hoeveel diverse kruiden je hier alleen al kan kopen? Zet mij hier dus neer en ik ben een gelukkig mens.”

Wat voor gerecht of snack eet jij het liefst in de herfst? En hoe zit dit met de andere seizoenen?

“Ik ben echt een seizoenenmens en kan hier ook heel enthousiast van worden. In de zomer hou ik van lichte gerechten en vind ik het super lekker om in de ochtend te genieten van fruitige smoothiebowls. In de herfst maak ik ontzettend veel gerechten met pompoen erin en in de winter ga ik altijd los op de recepten met veel kaneel erin. Hier kan ik echt van genieten.”

Healthy Wanderlust

Wat is je favoriete foodland of stad? En wat is hier je favoriete café, restaurant of streetfood tent?

“Ik ben afgelopen voorjaar naar Japan geweest en ik moet zeggen dat ik dit qua eten heel interessant vond. Hoewel het me een beetje tegenviel hoe ‘gezond’ ze hier eten kan je wel ontzettend veel lekkere en uiteenlopende gerechten bestellen. Misschien telt het stiekem ook wel een beetje mee dat ik een MEGA sushi liefhebber ben.” 

Wat is je favoriete foodporn filmtip?

“Toevallig heb ik laatst de documentaire What The Health gezien waarbij veel interessante onderwerpen werden aangesneden. Ik hoor hier ook veel mensen in mijn omgeving over praten dus dit zou ik andere op dit moment wel aanraden om ook eens te kijken.”

Wat is jouw beste keukentip of geheim?

“Plan het bewust in om vaak wat meer te koken van een gerecht dan dat je voor die avond nodig hebt. Waarom pas blij worden als je toevallig wat leftovers overhoudt voor de volgende dag als je dit ook al van te voren kan bedenken? Hierdoor zorg je ervoor dat je ook de volgende dag – na een drukke werkdag – een goede en gezonde maaltijd kan eten.”

Wat is je favoriete food quote?

“Nothing looks as good as healthy feels”

“Deze quote vind ik ontzettend inspirerend en helemaal waar. Ik vind het belangrijk dat men vooral bezig is met gezond eten om zich goed te voelen, zijn of haar lichaam met de juiste voedingsstoffen te voorzien en een gezond gewicht na te streven. Gezond eten wordt door veel mensen enkel geassocieerd met afvallen, maar het is in mijn ogen juist heel belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, van binnen en van buiten. Gezond eten gaat zoveel verder dan alleen je uiterlijk.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Ik haal mijn inspiratie eigenlijk overal vandaan! Uit gesprekken met anderen, sociale media, etentjes in leuke tentjes, reizen en vakanties, noem het maar op.. Ik vind het overigens heerlijk om de creativiteit van andere mensen te bewonderen. Daarnaast probeer ik er met Healthy Wanderlust ook altijd op te letten wat de behoefte is van mijn lezers, hier las ik dan af en toe bewust een brainstorm momentje in.”

Wil je meer weten over de gezonde lifestyle van deze bezige bij? Bezoek haar Instagram of klik door naar haar tips voor een gezonde mindset en dieet (helaas alleen voor vrouw en kind).

Healthy Wanderlust

Foto’s: Merel Teunis

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.