Binnenkort weer op vakantie: vanaf 15 juni is reizen in Europa toegestaan

Nu aan het lezen

Binnenkort weer op vakantie: vanaf 15 juni is reizen in Europa toegestaan

Binnenkort weer op vakantie: vanaf 15 juni is reizen in Europa toegestaan

Het was lange tijd de vraag of we deze zomer Nederland wel uit konden voor een vakantie. Door het coronavirus gingen de grenzen dicht. Reizen binnen Europa kreeg code oranje, wat betekent dat alleen de noodzakelijke reizen door mochten gaan. Dat betekende ook dat wanneer je toch naar een ander land afreisde, je reisverzekering niets zou dekken.

Hier is nu verandering in gekomen. Vanaf 15 juni mogen we binnen Europa weer reizen en op vakantie.

Code geel

De landen in het Schengengebied gaan van code oranje naar code geel. Dit betekent dat toeristisch reizen het bezoeken van familieleden weer mag. Ook vervalt de quarantaineverplichting: je hoeft dus niet meer twee weken in quarantaine wanneer je terugkomt uit een van deze landen.

Landen die je deze zomer waarschijnlijk niet kunt bezoeken, zijn Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Marokko en Turkije. Voor deze landen geldt voorlopig nog code oranje.

Reisorganisaties blij

Net als de horecaondernemers, zijn ook de reisorganisaties hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Reisorganisaties zijn dan ook blij dat ze weer aan de bak kunnen. “We hopen van harte dat veel landen om zo te zeggen op geel gaan, we zien er al maanden naar uit”, laat een woordvoerder van de reisbrancheorganisatie ANVR weten.

Ook reisorganisatie TUI is blij met dit nieuws: “We zijn er klaar voor”, aldus de woordvoerder. Wel vindt TUI het jammer dat reizen naar Turkije er voorlopig nog niet in zitten, dat is voor hen na Spanje en Griekenland het grootste vakantieland.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.