Reizen doe je zo volgens de oprichter van WanderLobster - Vance

Nu aan het lezen

Reizen doe je zo volgens de oprichter van WanderLobster

Reizen doe je zo volgens de oprichter van WanderLobster

Voor een groeiend aantal mensen is reizen een manier van leven. Bevrijd van het juk van 9-5 werken op een muffig kantoor, trekken zij met regelmaat erop uit. We spreken de komende weken met reizigers, travelbloggers en journalisten die als moderne nomaden op de mooiste plekken ter wereld neerstrijken. Ze delen hun tips en ervaringen. Jaloersmakend, maar vooral inspirerend.

Wie ben je en wat doe je?

“Ik ben Yasmin (28) creatief, dromer, travelblogger en verslaafd aan reizen en avontuur. Mijn hippie ouders namen me toen ik 1 was al mee naar Thailand. Ze maakten er een gewoonte van om mij en mijn broertje mee te nemen op avontuur naar verre oorden. Mijn liefde voor reizen is hier begonnen. Op mijn achttiende heb ik mijn backpack gepakt en ben ik naar Australië vertrokken.

https://www.instagram.com/p/BVROdfljxzB/?taken-by=wanderlobster

Binnen een jaar tijd werd ik verliefd op het land, de levensstijl, warmte, ruimte, de mensen en het gevoel van vrijheid dat reizen me geeft. Ik heb ook een half jaar in Engeland gewoond en een half jaar in Shanghai om Chinees te leren. Sinds twee jaar woon ik weer in Amsterdam en werk ik bij srprs.me. Ik verras hier andere reizigers met toffe bestemmingen en daarnaast blog ik over mijn reisavonturen op wanderlobster.com.”

Wat is by far de meest bijzondere bestemming die je ooit hebt aangedaan?

“De meest bijzondere bestemming is denk ik toch China. Het leven in Shanghai is zo anders dan in Nederland en het is zo bizar als je aankomt dat je gewoon helemaal niks begrijpt en niemand jou ook begrijpt. Je voelt je letterlijk ‘lost’ en het lijkt alsof de wereld in Europa niet meer bestaat, mede te danken aan de onbegrijpelijke taal, de vreemde leestekens, de miljarden mensen en de hoeveelheid hoge flats waardoor je je zo klein kan voelen.”

https://www.instagram.com/p/BVJD9XZDd_0/?taken-by=wanderlobster

Wat is je beste tip voor een reis die vlekkeloos verloopt?

“Ik ben geen planner maar je een beetje inlezen over je bestemming kan nooit kwaad. Het geeft mij altijd rust om de eerste overnachting te boeken, zodat je na een vlucht gewoon door kunt reizen naar je hostel of hotel. Daarna vind ik het fijn om alles een beetje open te laten, zodat je eenmaal op bestemming de ruimte hebt om je reis verder in te vullen. Wie weet ontmoet je super leuke mensen met wie je verder wilt reizen of vind je een bepaalde plek super tof en wil je daar wat langer blijven.”

https://www.instagram.com/p/BUIBgbHjwrQ/?taken-by=wanderlobster

Heb je een app die echt onmisbaar voor je is is op reis?

“De app ‘pro HDR’ is een hele toffe app om mooie foto’s mee te maken en ‘WeatherPro’ vind ik heel fijn om de weervoorspelling te checken van een bestemming waar ik naartoe ga. Altijd wel fijn om even te checken of het keihard gaat regenen of dat de zon gaat schijnen, zo weet je ook welke kleding je mee moet nemen. Een app om valuta’s om te rekenen is ook altijd handig.”

Wat post je allemaal online tijdens een reis, op welke kanalen, en welke gear gebruik je daarvoor?

https://www.instagram.com/p/BT4RDlUDzvy/?taken-by=wanderlobster

“Ik post het meest op instagram tijdens mijn reis en schrijf reisverhalen naderhand, om tijdens de reis zoveel mogelijk te kunnen genieten van de bestemming. Ik gebruik vooral mijn camera (eos m10 canon) en de app pro HDR en VSCO voor het bewerken van mijn foto’s. Daarnaast maak ik vaak notities in mijn telefoon of een notitieboekje, zodat ik thuis direct met mijn verhalen aan de slag kan.”

Hoe zorg je er voor dat je zo vaak mogelijk op reis kan, hoe combineer je dit met je werk, je budget, je privé-leven?

“Eigenlijk draait het bij mij echt om keuzes maken. Het meeste van mijn geld besteed ik aan reizen, omdat ik dit nu eenmaal het leukste vind om te doen. Ik vind het helemaal niet erg om wat minder te shoppen of minder vaak uit eten te gaan, als dat betekent dat ik weer een mooie reis kan maken. Ik heb tijdens mijn reizen en studie in het buitenland ook veel vrienden gemaakt die verspreid over de wereld wonen en vind het altijd leuk om hen op te zoeken.

https://www.instagram.com/p/BSiTM61jCbO/?taken-by=wanderlobster

Daarbij is het altijd tof om een bestemming te leren kennen door de ogen van iemand die daar vandaan komt. En ik werk bij een reisbureau, dus gelukkig zijn ze qua vakantie vragen vrij flexibel. Het wordt zelfs gestimuleerd.”

Heb je nog een leuke travel-boekentip? Of een traveltip in het algemeen?

“Ik hou heel erg van de zee en ben een beetje verliefd geworden op surfen. 10 jaar terug heb ik in Australië voor het eerst een surftrip gedaan en afgelopen jaar ben ik naar Portugal, Marokko en Bali gereisd om beter te leren surfen. Ik ben bepaald nog geen pro, maar vind het wel onwijs leuk! Het boek ‘I love the seaside’ vind ik heel leuk. Het is een soort surf travel guide met veel mooie foto’s en tips over toffe surfspots binnen Europa.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief.