Food Blogger's Favorites: Simone van Simone's Kitchen - Vance

Nu aan het lezen

Food Blogger’s Favorites: Simone van Simone’s Kitchen

Food Blogger’s Favorites: Simone van Simone’s Kitchen

Eten is alles behalve saai. En dat is grotendeels te danken aan foodbloggers. Mensen zoals jij en ik, die dagelijks hun creativiteit uiten in de meest uiteenlopende recepten. Maar hoe word je foodblogger, waar haal je al die ideeën vandaan en wat zijn dan je food blogger’s favorites?

Deze enthousiaste blogster had niet altijd een blog. Zo werkte Simone van Simone’s Kitchen onder andere voor het bekende merk Nike en reisde zij regelmatig de wereld rond. Na een Engelstalige blog gestart te zijn in een tijd dat bloggen in Nederland niet echt een ding was (ja echt, die tijd hebben wij ook nog gekend), zette Simone de stap in 2013.

Nu is zij een getalenteerde foodfotograaf met haar eigen bedrijf Fresh Food Photo’s – zo fotografeerde zij onder andere het boek van tv-ster Miljuschka – én inspireert zij dagelijks haar lezers met de lekkerste recepten en mooiste reizen op Simone’s Kitchen. Na het fotograferen van tientallen kookboeken, mocht zij in 2016 zelfs haar eigen boek uitgeven met de naam Heerlijke Chaos. Deze foodie is van alle markten thuis: ze gaat regelmatig een nieuwe uitdaging aan – hoor ik daar een 30-day vegan challenge? – en ze schrijft over recepten maar ook fotografie en reizen. Tijd om deze dame eens goed aan de tand te voelen over haar favorieten.

Simone's Kitchen

Waar komt jouw passie voor eten vandaan?

“Een passie voor eten heb ik niet van huis uit meegekregen. Mijn moeder had echt een grondige hekel aan koken en om eerlijk te zijn; ze bakte er ook bijzonder weinig van. Doorgekookte spruitjes waren aan de orde van de dag. Natuurlijk was het ook een ander tijdperk, maar ik ontdekte koken pas na mijn twintigste (Simone is iets ouder dan de gemiddelde blogger, red.)

Een vriendinnetje kookte wel en zo kwam ik er mee in aanraking en die liefde voor eten is eigenlijk alleen maar sterker geworden. Eten verbindt mensen en eten of voeding doet zoveel meer dan alleen maar voeden… ik vind dat mateloos interessant en ben daarom ook een opleiding begonnen voor natuurvoedingsadviseur.”

Wat is jouw favoriete kookboek?

“Jee.. Dat wisselt nogal. Meestal is het nieuwste boek dat ik binnen heb mijn favoriet – haha. Maar op het moment blader ik heel veel door het Paleo kookboek van Irena Macri en Easy Vegan van Julie van den Kerchove. Ik ben overigens niet paleo en ook niet vegan.” (Een Paleodieet is gericht op de veronderstelde voeding van de menselijke voorouders in het paleolithicium, red.)

Wat is jouw favoriete keuken apparaat?

“Ik denk dat ik dan moet kiezen voor mijn Kitchen Aid (Een klassieke, Amerikaanse keukenmachine, red.) Ten eerste vind ik het een mooi apparaat en ten tweede bak ik veel en dan is het echt een uitkomst. Zonder dat apparaat zou het leven een stuk ingewikkelder zijn.”

Heb jij een favoriete ‘makkelijke’ recept of gerecht?

“Ook dat wijzigt nogal eens maar de laatste tijd is dat geroosterde bloemkool of broccoli uit de oven met hazelnootjes. Super makkelijk en super gezond. Je breekt de bloemkool in roosjes, legt ze op een bakplaat, bestrooit ze met peper en zout (en ik voeg er altijd wat chili vlokken aan toe) en doet er olijfolie over. Bestrooi ruim met hazelnoten of amandelen. Ongeveer twintig minuutjes in de oven en klaar. Pasta is ook altijd een winnaar. Ideaal ook om restjes op te maken van allerlei groentes die nog in de koeling liggen en hun beste tijd hebben gehad.”

Simone's Kitchen

Heb jij een favoriet ‘indulgence’ recept, en waarom is deze calorie-bom zo de moeite waard?

“Ja, dat is met stip pavlova. En dan natuurlijk wel eentje met een dikke laag slagroom er bovenop en vervolgens volgeladen met vers fruit of – ook erg lekker – met chocola en noten. De knapperige korst en dan het zachte van de binnenkant… Dat is toch te lekker!”

Wie is jouw favoriete chef?

“Jamie Oliver. Om zijn passie en zijn betrokkenheid en ook de lekkere recepten. Ik denk dat hij heel veel mensen heeft geïnspireerd om meer met eten en koken bezig te zijn en ik vind het bijzonder dat een man die al zoveel heeft opgebouwd toch nog zo betrokken blijft. Dat had heel makkelijk kunnen veranderen denk ik.

Als ik er nog een mag noemen; dan is het Miljuschka Witzenhausen. Ik leerde Miljuschka een aantal jaar geleden kennen toen ik haar eerste kookboek fotografeerde en – om eerlijk te zijn – onze eerste gedachte was dat het weer een ‘pretty face’ was die zo nodig moest gaan koken. Niks bleek minder waar. Als er iemand goed kan koken dan is het Miljuschka. Haar cheesecake is to die for en tijdens de shoot hebben we alle, echt alle, gerechten uitgeprobeerd en daarvan vonden we er maar eentje wat minder. En bovendien is het gewoon een leuk mens.”

Wat is jouw favoriete of meest gebruikte ingrediënt?

“O, dat is best een lastige vraag eigenlijk. Ik weet niet of ik echt een ingrediënt heb dat favoriet is. Als ik dan moet kiezen dan eieren denk ik. Daar kun je zoveel mee doen! Van hartig tot zoet, als rijsmiddel en als hoofdbestanddeel van die pavlova. Zonder eieren is koken toch ineens een stuk lastiger. En ik heb het geprobeerd tijdens een ’30 dagen vegan challenge.’ Hoewel ik makkelijk zonder vlees en vis kan is het een heel ander verhaal als je eieren moet laten staan.”

Simone's Kitchen

Heb jij, naast je eigen blog natuurlijk, een favoriete foodblog of Instagram account?

“Ik heb niet echt een favoriet moet ik eerlijk bekennen. Sinds Instagram is veranderd qua algoritme zie ik nooit meer de mensen die ik graag wil zien. Hierdoor weet ik eerlijk gezegd niet precies meer welke ik nu specifiek ben gaan volgen omdat ze zulke mooie foto’s hebben. Dat is eerlijk gezegd wel balen. Ik vind het account van fotografe Šárka Babická mooi, maar ook die van Foodbandits, Local Milk en veel anderen.”

Wat is jouw favoriete kook- of food winkel?

“Een favoriete kookwinkel heb ik niet echt al kan ik wel flinke tijd verdwalen bij Duikelman in Amsterdam. Ook omdat ze zoveel hoekjes hebben gecreëerd zodat je elke keer weer wat nieuws ziet.

Qua food kom ik heel graag bij Wah Nam Hong in Amsterdam. Ik kom altijd wel weer met een of ander onbekend ingrediënt naar huis.  Dat maakt het ook zo leuk. Ik kan echt ronddwalen en dan alle etiketten proberen te ontcijferen van blikjes exotische vruchten of groente. Maar ook de versafdeling zit vol met verrassingen. Zo kun je er bijvoorbeeld waterspinazie kopen. Een van mijn favoriete recepten uit Azië is geroerbakte waterspinazie met knoflook. Heel eenvoudig maar zo lekker!”

Wat voor gerecht of snack eet jij het liefst in de herfst? En hoe zit dit met de andere seizoenen?

“In de herfst is pompoen favoriet en verwerk ik dat ik soepen, pompoentaarten en alles waar het maar in kan. In de winter cranberries! Dat kan je ook goed op mijn site zien. Rond die periode is het een en al cranberry recept wat de klok slaat. Ik verwerk ze overal in. Zo lekker! Mijn favoriete cranberry recept is mijn cranberry saus. Tijdens de kerstperiode is dat met gemak het meest bekeken recept (zo rond de 1000 keer per dag!) en ik maak altijd een voorraadje om in te vriezen. In de lente is het rabarber. Dan wil ik overal rabarber in. Meestal verwerk ik het in taarten en cakes.

In de zomer eet ik vooral heel veel kersen en maak ik enorm veel salades. Ik zorg altijd dat ik granen zoals quinoa, spelt en couscous in huis heb en er is altijd wel iets te maken met de inhoud van de koelkast. Zo krijg je vaak de meest verrassende combinaties. Bovendien verkopen we een eigen lijn met olijfolie en azijn die perfect zijn voor elke salade. Mijn favoriet is momenteel de tomaatazijn en in combinatie met de basilicumolie is het een topper.

Simone's Kitchen

Wat is je favoriete foodland of stad? En wat is hier je favoriete café, restaurant of streetfood tent?

“Ik twijfel tussen Italië of Vietnam. Een totaal andere keuken maar beiden waanzinnig lekker. Ik denk – als ik dan toch moet kiezen – dat ik voor Vietnam ga. De keuken daar is belachelijk lekker. Van de simpelste gerechten weten ze iets geweldigs te maken. Ik kan je dan ook geen favoriet café of restaurant geven want echt lekker eten doe je in Vietnam op straat.”

Wat is je favoriete foodporn filmtip?

“Ik heb recent de documentaire Cooked van Michael Pollan gezien. Nu ben ik sowieso wel een Pollan fan en ik vond deze documentaire geweldig.”

Wat is jouw beste keukentip of geheim?

“Nou een geheim is het niet maar als ik een tip mag geven: zorg voor goede messen! Ik zie zoveel mensen lopen prutsen met een aardappelschilmesje… Goede messen in de keuken zijn een must. En slijp ze ook regelmatig. Anders kun je net zo goed met dat aardappelmesje in de weer.”

Wat is je favoriete food quote?

“People who love to eat are always the best people”

“Tja het zegt het allemaal hé. Niks ongezelliger dan mensen die niet eten of vergeten te eten, eten niet leuk vinden of niks lekker vinden.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Echt overal en nergens. Ik lees veel kookboeken en kooktijdschriften. Ben vooral fan van het Donna Hay Magazine en natuurlijk haar boeken. Door onze reizen raak ik ook altijd geïnspireerd. Juist andere culturen zijn interessant qua voeding. Of hoe ze ingrediënten gebruiken, want ook dat is soms totaal anders dan hoe wij ermee omgaan.”

Simone's Kitchen

Wil je meer weten over de avonturen van deze getalenteerde en veelzijdige blogger? Bezoek haar Instagram of klik door naar die heerlijke cranberry saus waar ze het over heeft. 

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.