Zó heeft coronacrisis onze kook- en eetgewoontes beïnvloed

Nu aan het lezen

Zó heeft coronacrisis onze kook- en eetgewoontes beïnvloed

Zó heeft coronacrisis onze kook- en eetgewoontes beïnvloed

De coronacrisis gaat ons niet in de koude kleren zitten. Hoewel we inmiddels al bijna gewend zijn aan dit ‘nieuwe normaal’, zijn er toch een hoop dingen die we tegenwoordig anders aanpakken. En daar wordt natuurlijk genoeg onderzoek naar gedaan. Zó heeft de coronacrisis onze kook- en eetgewoontes beïnvloed.

Boodschappen

Ook werd er door Hello Fresh een onderzoek gedaan naar de kook- en eetgewoontes van de mensen tijdens de lockdown. Van de 1.000 respondenten die aan dit onderzoek meededen, blijkt dat maar liefst 70 procent hun boodschappen routine heeft aangepast. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat ‘even snel naar de supermarkt gaan’ er niet meer zo makkelijk in zit. Vooral in het begin van de lockdown was dit een behoorlijke onderneming. Dat zorgde ervoor dat mensen grotere boodschappen deden zodat zij niet elke dag langs de supermarkt hoefden.

Eetgewoontes

Maar niet alleen wat betreft het boodschappen doen is er verschil te zien. Het feit dat we meer thuis zitten en dus meer tijd hebben, zorgt er ook voor dat mensen meer zin hebben om te koken. 44 procent gaf aan dat zij hun eetgewoontes tijdens de lockdown hebben aangepast. En 40 procent geeft aan meer thuis te koken. Dit heeft natuurlijk ook alles te maken met het feit dat de restaurants gesloten waren.

51 procent van de respondenten geeft aan dat zij door vaker thuis te eten, ook gezondere keuzes maken. Maar dat neemt niet weg dat er ook meer gesnoept (26 procent) en gesnackt (34 procent) wordt.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.