Het mooiste aan Lissabon: Haar onbekende uitzichten

Nu aan het lezen

Het mooiste aan Lissabon: Haar onbekende uitzichten

Het mooiste aan Lissabon: Haar onbekende uitzichten

Lissabon is een stad waar je je misschien geen beeld bij kunt vormen. Een stad die je misschien niet zo snel in een lijstje zet voor stedentripjes. Jammer, want in Lissabon vind je niet alleen schattige straatjes, leuke winkeltjes, lekker eten en mooie gebouwen, maar ook betoverende uitzichten. Dat laatste verwachtte je vast niet (ik in ieder geval niet). Daarom heb ik voor jou de mooiste uitzichten op een rij gezet en wil je na deze fotoserie sowieso een keer naar Lissabon.

De eerste dag dat ik in Lissabon was, kwam ik allemaal leuke straatjes, winkeltjes en mooie gebouwen tegen. Toen ik echter een stukje gelopen had, merkte ik dat mijn benen best moe waren geworden. Dit kwam vast doordat de stad enorm heuvelachtig bleek. Misschien raad je het al: hierdoor ontstaan dus hogere en lagere plekken. Deze verschillen in hoogtes zorgen dus voor super mooie uitzichten. Zie hieronder een van de vele uitzichten die je ineens kunt tegenkomen als je door de kleine straatjes van Lissabon huppelt.

Uitzicht vanuit de kleine straatjes van Lissabon

Castelo de Sao Jorge

Het kasteel dat je op de foto hierboven ziet, is vrij te bezoeken en heet Castelo de Sao Jorge. De tocht naar het kasteel toe is alleen al hartstikke mooi, maar als je dan eindelijk boven op een van de kasteelmuren staat, ben je toch wel even stil. Na de heuvelachtige straatjes naar het kasteel beklommen te hebben, kom je naast veel mooie plekjes ook, zodra je in het kasteel bent, dit tegen.

Uitzicht over Lissabon

Lopend over de kasteelmuur zie je veel mooie begroeiing die voor het totaalbeeld alleen maar toegevoegde waarde hebben. Hier kun je lekker uitwaaien en genieten van het uitzicht en echt even al je zorgen vergeten. Zelf kon ik er geen genoeg van krijgen. Op dit soort plekken kan ik makkelijk de hele dag rondhangen. Het hielp mij verder ook heel goed bij mijn coördinatiegevoel.

Het is hier zo cool en mooi dat je bijna vergeet dat je op een mega oud, mooi kasteel staat. Vergeet dus vooral niet het hele kasteel te verkennen, want dat is op zichzelf ook een kunstwerkje. Ik was echter zo bezig met het uitzicht dat ik je hier nog even twee foto’s van laat zien.

Uitzicht over Lissabon

Uitzicht over Lissabon

Maar onderschat tegelijkertijd alle kleine straatjes van Lissabon niet. Die laten zichzelf de rauwheid van de oude stad laten zien, maar die ook een uitzicht hebben over de rivier de Taag.

Nog meer kleine straatjes met uitzichten - Lissabon

Ponte 25 de Abril

Als je goed gekeken hebt naar de foto’s tot nu toe zie je ook een grote brug over het water van de Taag lopen. De brug doet je misschien ook wel denken aan de Golden Gate Bridge die in San Francisco staat. Heel veel mensen denken ook dat deze brug gebouwd is door hetzelfde bedrijf dat de Golden Gate Bridge bouwde. Dit is echter een fabeltje, want hij is gebouwd door een ander Amerikaans bedrijf, die de Oakland Bay Bridge bouwde en dus niet de Golden Gate Bridge.

Uitzicht over Lissabon

Hier zie je de brug van iets dichterbij. In deze foto zie je echter nog iets dat zeker niet klein is. Zie je het? Het is namelijk het Jezusbeeld dat je rechts naast de brug ziet. Als je nou avontuurlijk en misschien ook wel een beetje romantisch bent, ga je daar naartoe. Niet alleen voor het beeld zelf, maar vooral ook voor het parkje (romantisch picknickje?) dat er omheen ligt. Het parkje heeft niet alleen een direct uitzicht over de brug, maar ook over de rivier en over Lissabon zelf!

Uitzicht over Lissabon en de brugUitzicht over Lissabon en de brug

De brug heet overigens de Ponte 25 de Abril en is 2277 meter lang. Hiermee komt hij op plek 27 van de langste hangbruggen ter wereld. De brug heette ooit anders, namelijk Ponte Salazar, vernoemd naar de dictator van Portugal. Vlak na een revolutie waardoor Salazar van zijn troon gestoten werd, is de brug omgedoopt tot de Ponte 25 de Abril, de dag waarop de revolutie begon.

Genoeg geschiedenis. Ik vond deze plek adembenemend en het is ook een must om naar toe te gaan als je in Lissabon bent.

Uitzicht over Lissabon met een cute stelletje

Vooral tegen de avond is het hier erg mooi, bijvoorbeeld als de zon zakt in de uitmonding van de Taag. Dan valt al het licht schuin op de brug en de stad. Dit zorgt voor een super mooi panoramisch uitzicht dat je voor de rest van je leven nooit meer zult vergeten.

Het bereiken van het Jezusbeeld is vrij makkelijk, je kunt met een pont vanuit de stad naar de andere kant van het water en vanaf daar of lopen of bus 101 pakken. Als je een auto hebt is het nog makkelijker, dan rijd je namelijk gewoon de brug over. Let wel op het kan mega druk zijn op de brug. Hier had ik zelf last van, hoewel ik hierdoor wel rustig vanaf de brug nog eens van het uitzicht kon genieten.

Lissabon’s beste reistijd?

De beste tijd om Lissabon te bezoeken is van mei tot en met oktober. Het is er dan vaak lekker warm, al kunnen de zomermaanden nog weleens heet zijn en er valt weinig regen. Overigens zijn de zelfs de warmste dagen uit te houden, je zit namelijk bij de Atlantische kust, oftewel: strand! De wintermaanden zijn met zo’n 15 graden ook nog aangenaam, maar wel nat.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.