De mooiste kantoren van Nederland: Joolz - Vance

Nu aan het lezen

De mooiste kantoren van Nederland: Joolz

De mooiste kantoren van Nederland: Joolz

Helpt een mooie omgeving bij het bedenken van creatieve ideeën? Zorgt een lekkere en gezellige lunch voor extra motivatie en hoe is het om elke dag te werken in een gebouw dat soms lijkt op een museum of speeltuin in plaats van een kantoor? Om de proef op de som te nemen gingen wij een kijkje nemen in de mooiste kantoren van Nederland. We geven je elke week een inkijkje in deze kantoren zodat je weet hoe het voelt om er te werken. Deze week waren we te gast bij producent van kinderwagens: Joolz.

Joolz-office-lunchruimte

Positive design

Joolz is dan wel een kinderwagenproducent, maar dat doet de ingang van het gebouw niet vermoeden. Het eerste wat je ziet is namelijk een kas met tropische planten in, waardoor je bij een fruitkweker denkt beland te zijn. Maar nee, in dit tropische klimaat worden inderdaad kinderwagens ontworpen.

“Wat je ziet is de vertaling van de wensen van onze werknemers door de architect”, vertelt Stan Vermeulen, CEO en mede-oprichter van Joolz. “De slagzin van Joolz is ‘positive design’ en dat moest ons nieuw hoofdkantoor ook uitstralen toen we anderhalf jaar geleden deze oude machinefabriek kochten.”

Stan-Vermeulen-CEO-Joolz-mooiste-kantoren-Nederland
Foto: Marit Hilarius

Joolz is sinds 3 maanden verhuisd van een smal grachtenkantoor in centrum Amsterdam naar dit ruime pand in Noord-Amsterdam. “We wilden voor ons nieuw hoofdkantoor een plek waar creativiteit gestimuleerd wordt en een inrichting die uitstraalt waar wij als merk voor staan. Bovendien helpt dit decor bij een goede sfeer op de werkvloer en leren we elkaar beter kennen door de verschillende open plekken in het kantoor.”

Joolz-office-vergaderruimte-kas
Foto: Marit Hilarius

Geboortebos in Colombia

Het kantoor van Joolz ziet er niet alleen uit als een bos in een tropisch regenwoud, ze werken met de verkoop van hun kinderwagens ook aan meer groen in de wouden. Zo wordt er bijvoorbeeld per verkochte kinderwagen een boom gepland in Colombia. “Kinderwagens maken is niet echt eco-friendly, maar we proberen in alles wat we doen onze ecologische voetafdruk te verminderen.”

Joolz-office-kas
Foto: Marit Hilarius
Joolz-office-dak-zonnepanelen
Foto: Marit Hilarius

Zelf op een grijze dag als vandaag lijkt de zon steeds te schijnen in het kantoor van Joolz. Het lijkt wel alsof we op vakantie zijn in het geboortebos in Colombia, vertel ik aan Stan. “Door de dakramen valt er erg veel natuurlijk licht in het kantoor, waardoor lampen bijna overbodig zijn. De energie die wel nodig is, wordt voornamelijk opgewekt door de zonnepanelen op het dak”, antwoordt hij trots.

Mens sana in corpere sano

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat is een spreuk die al meegaat sinds het bestaan van spreuken en ook belangrijk is bij Joolz. “De sportruimte is samen met mijn eigen kantoor en de bar mijn favoriete plek in het kantoor. Ik probeer zelf twee keer per week te sporten. Dat is altijd leuk om met collega’s te doen, zeker als je er even klaar mee bent en de motivatie om te werken ver te zoeken is.”

Joolz-office-fitness
Foto: Marit Hilarius

Naast een sportruimte, is er ook gedacht aan een goede lunch om de werknemers gezond te houden. De lunch is steeds organisch en heel divers. De groenten die Stan en zijn team eten zijn niet in de kassen gekweekt, zoals ik verwachtte. “We werken samen met de buurtboer en een cateraar om er zeker van te zijn dat we elke dag lekker en gezond eten krijgen.”

Joolz-office-keuken
Foto: Marit Hilarius

Naast de sportruimte, het gezonde eten en de mooie werkplek heeft Stan nog andere manieren om zijn werknemers gelukkig te houden. “Elke week houden we een VrijMiBo bij ons op kantoor waar we met z’n allen gezellig aan de bar bijkletsen. Ik vind het belangrijk om samen tussendoor momenten te vieren en stil te staan waar we staan als bedrijf.”

Joolz-office-bar-podium
Foto: Marit Hilarius

Meld je aan voor de nieuwsbrief.