Vanaf nu koop je een vegetarisch frikandelbroodje gewoon op het station

Nu aan het lezen

Save the world: Vanaf nu koop je een vegetarisch frikandelbroodje gewoon op het station

Save the world: Vanaf nu koop je een vegetarisch frikandelbroodje gewoon op het station

“Ik ben herboren”, lees ik op mijn tijdlijn. Een vriend, flexitariër, juicht digitaal onder het bericht van de Vegetarische Slager. Je weet wel, de maker van zo ontiegelijk lekker vegavlees dat het niet is te onderscheiden van een dierlijk product. Het nieuws: een vegetarisch frikandelbroodje is vanaf nu te koop op treinstations.

Het allerbeste van dit alles is dat het gewoon verkrijgbaar is bij de Broodzaak op de grotere stations in Nederland én online.  Na de lovende reacties op het broodje frikandel in de Vegetarische Slager conceptstore in Den Haag, kregen de makers steeds meer vragen om ook een frikandelbroodje te ontwikkelen.

15107459_1167855089958608_5897482102377774641_n

Currysaus

Ik heb dit fantastische vega-experiment nog niet geproefd, maar de beschrijving en de eerste foto’s zijn veelbelovend. De snack is gemaakt op basis van knapperig bladerdeeg met een vulling van vegetarische frikandel én currysaus. What’s not to love?

Nog niet overtuigd dat dit de beste stap voorwaarts is naar een minder vleesconsumerende maatschappij? Zie het dan als een maatschappelijk verantwoorde grap naar je vrienden, tipt ook de Vegetarische Slager. “Bedrieg je vrienden ermee, succes verzekerd!”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.