Biefstuk eten zonder schuldgevoel dankzij deze plantaardige versie

Nu aan het lezen

Biefstuk eten zonder schuldgevoel dankzij deze plantaardige versie

Biefstuk eten zonder schuldgevoel dankzij deze plantaardige versie

Je wilt misschien wel minder of helemaal geen vlees meer eten. Maar toch kun je een leven zonder zo’n heerlijke biefstuk op z’n tijd niet voorstellen. Ook al weet je dat vlees slecht is voor het milieu, toch snak je soms naar dat sappige stukje vlees met de perfecte structuur en smaak. Daar is nu eindelijk een oplossing voor: de plantaardige biefstuk.

Primeur

Niemand wist dat de makers hiermee bezig waren, en niemand had verwacht dat de eerste vegetarische biefstuk uit Nederland zou komen. De makers zelf noemen het ‘de heilige graal in de vleesvervangingsindustrie’.

Wanneer wij zelf kunnen beoordelen of dit echt zo lekker is en zo goed lijkt op het echte stukje vlees? De productie van de ervan is al gestart. Maar we moeten nog heel even wachten. Volgende week is het stukje vlees in de supermarkten in Engeland te vinden, een paar weken later ook in Nederland.

Blijven proberen

Unilever werkte in samenwerking met universiteiten al jaren aan een vegetarische variant op de biefstuk. Maar het lukte geen één bedrijf om dit ook echt goed na te bootsen. De structuur, sappen, bloed en de smaak moeten immers perfect zijn wil je de echte vleeseter overtuigen.

Het bedrijf Vivera slaagde hier dus mooi wel in. Zij staan in de top 3 van de vega-aanbieders in Nederland en er liggen talloze vleesvervangers van dit merk in de supermarkten. Concurrent De Vegetarische Slager laat aan het AD weten verrast te zijn, maar desondanks blij met het product. “Zolang mensen enthousiast worden van vleesvervangers, is dat goed nieuws voor de industrie”, aldus de oprichter van De Vegetarische Slager.

Veganistisch

Goed nieuws ook voor de veganisten die misschien weer eens een stukje biefstuk willen proeven. De plantaardige versie bestaat volledig uit tarwe en soja en is dus volledig veganistisch. Daarnaast is de productie van deze biefstuk een stuk milieuvriendelijker dan een bij het echte stukje vlees en worden de dieren natuurlijk gespaard.

Deze plantaardige biefstuk is trouwens ook een stukje fijner voor je portemonnee: naar verwachting zullen twee stukjes biefstuk zo’n 3 euro kosten.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.