Zien: de outfits van de Amsterdam Fashion Week-bezoekers

Nu aan het lezen

Zien: De outfits van de Amsterdam Fashion Week-bezoekers

Zien: De outfits van de Amsterdam Fashion Week-bezoekers

Als ondernemer op het gebied van mode of aanstormend model is het key je te begeven onder mensen die je nét een stapje verder kunnen brengen. De Amsterdam Fashion Week is dé gelegenheid om kennis te maken met nieuw mode-talent, de laatste collectie Jimmy Choos en glamoureus Nederland. Want naast shows, is het ook ‘gewoon’ een leuk feestje.

Streetstyle

Veel creatievelingen en modeminnaars zien de fashionweek als een netwerkbijeenkomst. En waarom ook niet? Daarnaast is het ontzettend inspirerend om de outfits van andere te bekijken. Ja, ook voor gewone stervelingen. Wij keken rond en vroegen bezoekers het (spreekwoordelijke) hemd van het lijf.

Foto: Nena Kremers

“Ik draag Dolce & Gabbana”, zegt modeblogger Larissa Bruin met een strak gezicht. Vervolgens lacht ze. “Nee joh, mijn broek en oorbellen komen van Asos, de blouse is van Misguided en het tasje is van Moschino. Ik hou van de combinatie stoer met vrouwelijk. Het moet sowieso lekker sassy zijn.”

Foto: Nena Kremers

Seweta draagt een handgemaakte outfit die al generaties wordt overgedragen in haar familie. Bijzonder detail: hij is gemaakt door én voor vrouwen. Seweta draagt haar kleding met trots terwijl ze vertelt over haar afkomst. “Afghaanse vrouwen worden vaak geassocieerd met een burka, maar ook dit is Afghaans. Ik draag een traditionele Hazara-jurk. De Hazara zijn lange tijd onderdrukt en hebben veel ellende meegemaakt. Mensen vragen mij weleens of ik in Nederland wordt gediscrimineerd. Dan zeg ik nee. Daar, in Afghanistan, daar werden mensen gediscrimineerd.”

Foto: Nena Kremers

Koppel Mario en Nathalie inspireren elkaar in met hun outfits. Hij draagt een trainingspak van Jeremy Scott, sneakers en een (zelfgemaakte) spijkersjaal. Mario: “Ik maak muziek voor modeshows en Nathalie doet de choreografie. Ik beschouw mode als kunst: het is wat jij maakt. Het is net als kunst iets heel persoonlijks. Ik combineer altijd nieuw met oud.”

Foto: Nena Kremers

Sandra: “Wat ik aan heb? Een jurk van ASOS White, Chanel tasje en Dolce & Gabbana schoenen. Mijn stijl in schoenen weerspiegelt mijn persoonlijkheid: ze zijn speels en vrouwelijk. Kleding moet vooral niet te serieus zijn. Ook hou ik van kleur in mijn outfits. Niet te serieus. Iets als een leren jasje staat mij echt niet.”

Foto: Nena Kremers

Noor heeft ouders die bevriend zijn met een designer. “Ik mocht mee, samen met een +1. Mijn rok en shirt zijn vrij apart, zoiets draag ik alleen naar speciale gelegenheden, zoals evenementen of kerst. Ik hou van stoer en soms wel netjes. Vroeger werd ik gepest vanwege mijn kleding, ik hou van apartere dingen. Een stijlicoon heb ik niet echt. Soms google ik op outfits, dat inspireert me.”

Foto: Nena Kremers

Justin is dj en komt uit Australië. Zijn neef – hij heeft Nederlandse roots – showt zijn collectie op Amsterdam Fashion Week. “Ik wilde dat niet missen.” Justin is net terug van een werkreis naar Tokio waar hij deze Adidas Supreme outfit vandaan heeft. Hij is erg van de streetwear. Volgens de dj is de kleding van Supreme op zijn hoogtepunt: “Het is kleding die je overal ter wereld kan dragen. Op dit moment leef ik uit een koffer.” Wat is het tofste aan Nederland? “De huizen, by far. Ze zien eruit als foto’s op een kaart.”

Foto: Nena Kremers

Marinka draagt kleding en sieraden van haar eigen label in boho-stijl: Moost Wanted. De ondernemer ziet de Fashion Week als goed netwerkevenement.

Foto: Nena Kremers

De vrouw achter deze fleurige mouwen is Nina, freelance mode-fotograaf. Ze heeft eigenlijk geen idee welk merk ze vandaag draagt. “Kijk eens, wat staat er op het label?” Het blijken Forever 21 en Mango te zijn. Nina is hier met Marinka, voornamelijk om te netwerken. “Het is altijd goed om je gezicht te laten zien.”

Foto: Nena Kremers

Chloe schrijft voor een modeplatform en draagt een jas van een vintagemarkt in LA en een blouse van Zara. Waarom ze geen hakken draagt zoals veel vrouwen op het event? “De schoenen zitten gewoon heel lekker!”

Foto: Nena Kremers

Wendy draagt een outfit van Alexandra Frida die hier ook haar collectie showt. “Wat mijn stijl is, vind ik lastig te omschrijven. Het is casual maar met een stoere twist. Ik draag nu een vrij klassiek ensemble, maar het is maar net hoe mijn bui is.”

Foto: Nena Kremers

Jody draagt een zelfgemaakte ketting van zijn moeder, zijn grootste inspiratiebron. “Net zoals alle vrouwen: mijn geluk ervaar ik altijd met hen.” Vandaag om het lijf: een zwarte skinny jeans en een Zara jasje uit de uitverkoop. “Op de vrouwenafdeling!”

Zijn ring komt uit zijn eigen collectie. “Ik maak kunst en kleding. Mijn stijl zou ik omschrijven als eclectisch en rock ’n roll chique. Sieraden haal ik uit de sale van de sale. Ik ben gek op Vlaamse ontwerpers zoals Ann Demeulenmeester. Verder ruil ik heel veel: kleding is mijn kunst. Het moet passen bij mijn lichaam en persoonlijkheid.”

Foto: Nena Kremers
Foto: Nena Kremers

Robert draagt een leren, bewerkte jas van Gypsy. “Ik ben van de leren jassen en lekker ruige kleding. Ik heb een eigen kledingzaak en vind kleding erg belangrijk. Dat ik werkzaam ben in de mode wil niet zeggen dat ik alles draag: ik trek alleen dat aan waar ik mij goed bij voel. Dat is voor mij het belangrijkste.”

Foto: Nena Kremers

Noah is hier in eerste instantie niet vanwege de modeshows. “Ik wil eigenlijk model worden.” Haar outfit bestaat vandaag uit een blousje van de Bijenkorf, en jasje en broek van de Zara. “Mijn outfit ligt aan mijn bui. Ik loop meestal op sneakers maar nu op hakken.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief.