In het bezit van prachtige overknee-laarzen? Drie tips om ze te rocken

Nu aan het lezen

In het bezit van prachtige overknee-laarzen? Drie tips om ze te rocken

In het bezit van prachtige overknee-laarzen? Drie tips om ze te rocken

De mentale stappen die je doormaakt als je je eerste paar overknee-laarzen hebt aangeschaft zijn mateloos interessant. Het varieert van absolute verrukking bij de weerspiegeling in een passerende winkelruit tot twijfels als is-dit-niet-ongeschikt-als-ik-mijn-schoonouders-zie.

Die momenten komen en gaan, en als je aan het end van de rit naar beneden kijkt, heb je nog steeds die fantastische schoenen aan.

Dikke kans dat je deze winter overstag bent gegaan of nog gaat voor de over-de-knielaars. En waarom zou je dat niet doen? Het doet je benen eindeloos lijken en is zowel chique als edgy.

Drie factoren

Bij het dragen van overknee-laarzen draait het allemaal om drie factoren: de gelegenheid, je kledingcombinatie en je gemoedstoestand.

We lichten ze even toe.

1. Gelegenheid

Afhankelijk van de kleur van je laars en de hoogte van de hak, benadrukken we ten zeerste dat de omgeving waar je met je laarzen rondparadeert, van belang is. Om ze mooi te houden, dan ten eerste, maar ook omdat niet elke afspraak geldt als momentum om je schoeisel te showen. Denk allereerst aan kledingvoorschriften en de cultuur: op je werkplek maar ook als je een familiedag hebt.

2. Het gaat allemaal om de combinatie

In het bezit van een tijgerprint-jas, roze sjaal en zwarte punt oveknee-laarzen? We zeggen niet direct nee op deze heilzame combi, maar besef wel dat het aantrekken van je over-de-knie laarzen al een fashion statement op zich is.

Deze factor is in samenspraak met factor 1: gelegenheid. Ga je naar een familiefeest en heb je weinig zin om op te vallen? Ga dan voor een bedeesde combi waarbij je je laarzen down dressed met een oversized jurk en nonchalant opgestoken haar.

In principe is weinig taboe als het gaat om de laarzen, zolang je maar contrasten op zoek: strak met oversized, kort met lang en strakke lijnen met een chunky vest.

3. Laat je nooit doen twijfelen aan je laarzen door reacties in je omgeving

Bevind je je in een studentikoze omgeving die weinig af heeft van een wereldse stijl – hé wist je dat de oorspronkelijke naam cuissardes zijn? – dan moet je je kritiek van je af laten glijden. Komt het ongevraagd kledij-advies van een vriendin/zus/partner wiens kledingkast deeltijd van jou is? Goed, misschien is een latex aandoende laars met veters aan de achterzijde dan inderdaad niet dé oplossing voor een saaie herfstgarderobe.

Maar in elk geval geldt: draag het met zelfvertrouwen en flair, en geniet van die meterslange benen die zo leuk onderuit je oversized jas piepen. Het kan weleens lastig zijn, ongezien de straat op met je overknee-aanwinsten maar of dat nou zo erg is?

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.