Stockholm Fashion Week gecanceld: op zoek naar duurzamer concept

Nu aan het lezen

Stockholm Fashion Week gecanceld: op zoek naar duurzamer concept

Stockholm Fashion Week gecanceld: op zoek naar duurzamer concept

De Swedish Fashion Council (SFC) heeft de beslissing gemaakt om de Fashion Week in Stockholm te annuleren. De organisatie laat weten na te willen denken over een nieuw concept waarbij duurzaamheid centraal staat. De fashionweek stond gepland stond voor 27 – 29 augustus, maar is dus op het laatste moment afgelast.

Mode industrie

Jennie Rosén, CEO van SFC, vertelt: “Het was geen makkelijke beslissing, maar we hebben er goed over nagedacht.” De organisatie vindt dat zij het verleden van de industrie achter zich moeten laten. Ze willen een platform ontwikkelen dat relevant is voor de huidige fashion industrie. Het huidige concept is volgens de organisatie niet duurzaam genoeg.

“De Zweedse modewereld is bezig aan een opmars, en we moeten juist die opkomende merken steunen. Alleen op die manier kunnen we ons aanpassen aan nieuwe uitdagingen zoals duurzaamheid. Zo kunnen we een voorbeeld zijn voor anderen.”

Fashion Week

Tijdens de fashionweek worden collecties van lokale designers getoond aan internationale modeliefhebbers. Het is hét moment voor de designer om zoveel mogelijk te kunnen verkopen. Dat geeft aan dat mode steeds maar sneller moet gaan en de kleding dus ook sneller weer gedumpt wordt.

Wat de plannen precies zullen zijn van de organisatie is nog niet bekend. De organisatie maakt later dit jaar meer bekend over de concrete plannen en strategieën.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.