Realityserie Utopia stopt na 1149 afleveringen - Vance

Nu aan het lezen

Realityserie Utopia stopt na 1149 afleveringen

Realityserie Utopia stopt na 1149 afleveringen

Na viereneenhalf jaar stopt de langstlopende reality-serie ter wereld Utopia ermee, meldt SBS vandaag. De serie waarbij tientallen inwoners aan een nieuw bestaan bouwen wordt nog dagelijks bekeken door 600.000 kijkers.

De reden van stopzetting heeft niets met lage kijkcijfers te maken. Het terrein waarop de serie wordt opgenomen in Laren wordt namelijk niet langer verhuurd. Om die reden moet het programma noodgedwongen haar poorten sluiten.

Aan alles komt een eind

Op 31 december 2013 ging het langlopende programma van start met het plan één jaar te duren. Vanwege groot succes werd hier vier jaar van gemaakt. Ondertussen hebben de tientallen bewoners van Utopia een volledig eigen wereld gecreëerd waarbij een kale omgeving in een luxe samenleving werd gevormd. Ze begonnen met vrijwel niets: geen bedden, eten of WC. Zij moesten vanaf nul een ideale samenleving opbouwen. Dit ging niet zonder slag of stoot, en leidde tot veel discussie, intrige en (mislukte) experimenten.

Billy, een van de bewoners van Utopia, is er al vanaf het eerste jaar bij en zal nu ook als een van de laatsten de poort uit lopen. Na 4,5 jaar komt het avontuur van Utopia ten einde en wordt de loods afgebroken. Eind 2017 zal er geen Utopiaan van het jaar verkozen worden. De huidige bewoners zullen namelijk meedoen aan een laatste eindsprint waarbij uiteindelijk één Utopiaan met een flink geldbedrag het huis verlaat. Hoe waanzinnig zou het zijn als Billy uiteindelijk met de prijs naar huis gaat? En hoe zou het alle stellen van Utopia afgaan als ze straks hun levens buiten Utopia weer op moeten pakken?

Utopia is nog tot 1 juni 2018 dagelijks te volgen op SBS6 of op de livestream.

Content producer voor Vance, Dutchcowgirls en Numrush. Ze schrijft met een kritische blik over technologie en kunst en hoopt zo haar steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.