Angelina Jolie is nu ook Professor aan een Universiteit

Nu aan het lezen

Angelina Jolie is nu ook Professor aan een Universiteit

Angelina Jolie is nu ook Professor aan een Universiteit

Als je mij vraagt om een sterke, onafhankelijke vrouw te benoemen, dan kom ik al snel uit bij Angelina Jolie. Moeder, actrice, regisseur, ambassadeur bij Verenigde Naties, feminist. Je vraagt je af of er ook iets is wat ze niet kan. Nou, blijkbaar is dat er niet. Want ze kan nu ook de London School of Economics aan haar uitgebreide CV toevoegen.

Volgend jaar neemt ze haar plek in als professor op de London School of Economics. Hier zal ze regelmatig lessen geven bij een masteropleiding over vrouwen, vrede en veiligheid, die wordt gegeven door het Centrum voor Vrouwen, Vrede en Veiligheid van de school, meldt Independent.

“Ik ben erg aangemoedigd door het opstellen van dit master-programma. Ik hoop dat andere academische instituties hier een voorbeeld aan zullen nemen, omdat het belangrijk is dat we de discussie over de wijze waarop we naar vrouwenrechten kijken breder trekken en een einde maken aan misdaden die effect op vrouwen hebben, zoals seksueel geweld”, zei Jolie.

Ik kijk er naar uit om les te geven en te leren van de studenten, en ook om mijn eigen ervaringen te delen die ik heb opgedaan bij het werk voor overheden en de Verenigde Naties.

Jolie liet zich ook uit over de vluchtelingencrisis en het falen van Europa hierin. “Angst voor ongecontroleerde migratie heeft het vertrouwen van de burgers en het vermogen van regeringen en nationale instellingen om de situatie onder controle te krijgen, over genomen”, zei ze. “Het heeft een wedstrijd gecreëerd waarin landen laten zien dat ze de sterkste zijn, in de hoop om zichzelf zo te beschermen. Ongeacht de kosten of de uitdaging naar hun buren toe en de internationale verantwoordelijkheden niet na te leven.”

Anneroos is 23 jaar en woont in Amsterdam. Ze schrijft artikelen voor Vance over uiteenlopende onderwerpen. Ze is onder meer geïnteresseerd in maatschappelijke ontwikkelingen en psychologie.

Meest gedeeld

Meld je aan voor de nieuwsbrief.