J.K. Rowling is 'blij' met Johnny Depp als Grindelwald in Fantastic Beasts 2

Nu aan het lezen

J.K. Rowling is ‘oprecht blij’ met de casting van Johnny Depp in Fantastic Beasts

J.K. Rowling is ‘oprecht blij’ met de casting van Johnny Depp in Fantastic Beasts

Feit en fictie lopen in het Harry Potter-universum nogal eens door elkaar. Maar nog nooit werd een personage zo verafschuwd om zijn Dreuzel-afkomst als nu.

Acteur Johnny Depp (54) werd fel bekritiseerd vanwege zijn terugkeer in de sequel Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, eerder werd hij beschuldigd van mishandeling door zijn ex-vrouw, actrice Amber Heard. Zij spande een rechtszaak aan tegen haar man wegens psychische en fysieke mishandeling maar liet later de aanklachten later varen.

Schrijfster J.K. Rowling, zelfverklaard feminist, verdedigt op haar website de casting van Johnny Depp als Grindelwald in de film. Ze zegt ‘oprecht blij’ te zijn dat Depp in de tweede film verschijnt, aldus Rowling.

Informatie

Fans vroegen Rowling al tijden om zich uit te spreken over de kwestie waarbij Depp de titelrol draagt in de nieuwe film. Rowling verbreekt de stilte door te zeggen dat ze niet alleen ‘OK’ is met de casting van Depp maar ‘oprecht blij’ dat hij de rol van Grindelwald zal gaan spelen.

Ze hint in het statement op informatie die ze mogelijk niet openbaar kan delen en zegt: ‘Voor mij persoonlijk is het onvermogen om openlijk tegen fans over dit onderwerp te praten, moeilijk, frustrerend en bij tijden pijnlijk.’

Volg je hart

Uiteindelijk concludeert ze: ‘Binnen de fictionele wereld en daarbuiten moeten we allemaal datgene doen waarvan wij geloven dat het het juiste is.’

Reacties van Potterheads op de casting van Depp lopen sterk uiteen. Sommige Twitteraars zijn woedend nu een vermeende mishandelaar een grote rol krijgt in hun geliefde magische wereld. Andere fans reageren verheugd en hebben vertrouwen in de keuze J.K. Rowling.

Reacties

Emily schrijft: “Ik had zo mijn bedenkingen over Johnny Depp en zijn casting als Grindelwald, maar ik ben verbluft vanwege zijn mogelijkheid op te gaan in een personage en een moeilijke rol te vertolken. Ik vertrouw erop dat hij hier hetzelfde doet.”

Een andere fan schrijft: JK Rowling, je hebt mijn respect. Je bent een slimme en moedige vrouw. Ik ben heel blij om Johnny Depp te zien als Grindelwald. Ik ben er zeker van dat hij dit fantastisch gaat doen.”

Freelance journalist Nina (23) schrijft over generatieperikelen, balans en ondernemingsdrift in de hoop herkenning te bieden (en er zelf iets van op te steken).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.