Eindelijk: De eerste trailer van Fantastic Beasts 2 is er

Nu aan het lezen

De eerste trailer van Fantastic Beasts 2 is er en er is mogelijk al een plot hole gevonden

De eerste trailer van Fantastic Beasts 2 is er en er is mogelijk al een plot hole gevonden

Het is twee jaar geleden dat Fantastic Beasts and Where To Find Them in de bioscopen verscheen. Sinds die tijd hebben vele fans met smart gewacht op een glimp van het tweede deel uit de reeks. Maar nu is het eindelijk zo ver: de eerste trailer van Fantastic Beasts 2 (The Crimes of Grindelwald) is er! En die introduceert mogelijk een plot hole.

De tweede film speelt zich een paar maanden na de ontsnapping van Grindelwald (Johnny Depp) uit de gevangenis af. Newt Scamander (Eddie Redmayne) gaat naar Parijs. En dat roept blijkbaar vragen op bij belangrijke dames en heren uit de Wizarding World. Zij besluiten Albus Dumbledore (Jude Law) wat vragen te stellen.

Verder zien we in de trailer de terugkeer van Jacob Kowalski (Dan Fogler), Queenie Goldstein (Alison Sudol) en Tina Goldstein (Katherine Waterston).

Plot hole

In de trailer zien we ook dat we in deze film weer terug gaan naar Hogwarts, of Zweinstein in het Nederlands. Na al die jaren is het kasteel een welkom beeld voor veel fans, myself included.

Maar wacht even. Hoe komen die tovenaars en heksen nu aan bij Hogwarts? Zijn ze nu aan het apparaten (verdwijnselen)? Maar dat kan helemaal niet!

Hermoine legt in de Harry Potter-boeken namelijk uit dat verdwijnselen van en naar Hogwarts niet mogelijk is, aldus haar geliefde Hogwarts: A History. En Dumbledore zegt later nog dat het wel wat voordelen heeft om directeur te zijn. Hij kan het namelijk als enige wel.

Maar in de trailer van Fantastic Beasts 2 zien we dus dat een aantal andere tovenaars en heksen dat ook kunnen. En dat roept direct wat vragen op. Is dit een plot hole? Is het verbod op verdwijnselen later pas ingesteld? Of zijn zij uitgezonderd van die regel, net als de directeur van de school? We zullen waarschijnlijk moeten wachten tot de film om het te ontdekken.

 

Voor ons is er in ieder geval maar één vraag die echt belangrijk is: is het al november? Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald verschijnt namelijk op 15 november 2018 in de bioscopen.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.