Nieuw kinderboek van J.K. Rowling gratis online beschikbaar

Nu aan het lezen

Nieuw kinderboek van J.K. Rowling gratis online beschikbaar

Afbeelding via: JStone / Shutterstock.com

Nieuw kinderboek van J.K. Rowling gratis online beschikbaar

Fans van de schrijfster van de Harry Potter-boeken kunnen hun slag slaan: J.K. Rowling heeft namelijk een nieuw boek uitgebracht. Het kinderboek gaat over een mensetend monster, en is online gratis beschikbaar sinds dinsdag. In november zal dit verhaal in boekvorm uitgebracht worden.

Dromen in gekke tijden

De reden dat Rowling het verhaal over Koning Fred zonder Vrees en het mensetende monster de Ickabog gratis beschikbaar heeft gemaakt, is omdat ze kinderen, ouders en verzorgers wil laten dromen in deze gekke tijden.

Op dit moment zijn alleen de eerste hoofdstukken van het verhaal beschikbaar, maar niet getreurd. Want op 10 juli komen er meer beschikbaar. Zo heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken. Maar dat is niet het enige waar naar uitgekeken kan worden. Er wordt aan kinderen gevraagd om een bijdrage te leveren aan de illustraties voor het boek, dat in november uitgebracht wordt.

De schrijfster belooft de royalties hiervan te doneren aan projecten en organisaties die zich inzetten voor groepen die het hardst getroffen zijn door de coronacrisis. Kinderen kunnen meedoen via de website van het boek: theickabog.com.

Waarheid en machtsmisbruik

Het thema van het verhaal heeft niets te maken met de wereld van Harry Potter. Het gaat over een monster dat kinderen verslind in het denkbeeldige land Cornucopia. Het thema van het verhaal is waarheid en machtsmisbruik en de verhalen zijn bedoeld voor kinderen van 7 tot 9 jaar. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat volwassenen hier niet van mogen genieten.

Het is overigens geen nieuw verhaal van Rowling. De schrijfster vertelt dat het een verhaaltje was dat ze haar kinderen voorlas voor het slapengaan. Ze vertelt: “Tot voor kort hebben alleen mijn twee kinderen het verhaal over de Ickabog gehoord. Ze eisten dat al hun favoriete passages zouden worden opgenomen in de eindversie, en natuurlijk heb ik naar ze geluisterd.”

Het manuscript heeft ze in een paar weken tijd herschreven. Daarbij kreeg ze natuurlijk de hulp van haar kinderen, die inmiddels pubers zijn.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.