Daniel Radcliffe kruipt weer in de huid van Harry Potter voor nieuw project

Nu aan het lezen

Daniel Radcliffe kruipt weer in de huid van Harry Potter voor nieuw project

Daniel Radcliffe kruipt weer in de huid van Harry Potter voor nieuw project

Harry Potter fans kunnen hun geluk waarschijnlijk niet op. Daniel Radcliffe kruipt nog één keer in de huid van Harry Potter. En nee, dat is niet voor de opnames van een nieuwe Harry Potter-film, maar voor een ander leuk project. Radcliffe gaat namelijk voorlezen uit het eerste deel van de Harry Potter reeks.

Voorlezen

Doordat we allemaal aan huis gekluisterd zitten, ontstaan er een aantal geweldige initiatieven. Zo zijn de makers van OITNB al bezig met het maken van een ‘coronaserie’ vanuit huis. En afgelopen dinsdag kondigde J.K. Rowling aan dat een aantal bekende mensen het eerste deel van de Harry Potter reeks zullen gaan voorlezen. Heerlijk als je weer even weg wilt dwalen in het verhaal van De Steen der Wijzen, maar geen zin hebt om het boek erbij te pakken.

De schrijfster kondigde op Twitter aan dat verschillende bekende mensen een hoofdstuk van het boek zullen voorlezen. En wie kan dit boek beter aftrappen dan Harry Potter zelf? Althans, de acteur zijn rol vertolkte in de films. Juist, Daniel Radcliffe dus.

Bekende gezichten

De Harry Potter-acteur is dus niet de enige die een deel zal voorlezen. Ook Stephen Fry, David Beckham, Dakota Fanning, Claudia Kim, Eddie Redmayne en Noma Dumezweni lezen een hoofdstuk voor. Later worden er nog meer namen bekendgemaakt.

Al deze acteurs hebben een link met Harry Potter. Zo spreekt Stephen Fry een natuurdocumentaire in over Fantastic Beast, de spin-off van Harry Potter. Eddie Redmayne speelt hierin de hoofdrol en zal ook een deel van De Steen der Wijzen voorlezen.

Nieuwsgierig geworden? Alle 17 de hoofdstukken zullen gratis de beluisteren zijn via Spotify. Het eerste hoofdstuk staat al online:

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

De Ochtendprofeet is er niks bij, mis nooit het laatste Harry Potter nieuws.