Daten in quarantaine: Tinder komt met functie voor videochat

Nu aan het lezen

Daten in quarantaine: Tinder komt met functie voor videochat

Daten in quarantaine: Tinder komt met functie voor videochat

Uitgaan kan niet meer, alle festivals van deze zomer zijn geschrapt, met z’n allen in het park picknicken kan ook niet. Ergens op een terrasje zitten en op die manier aan de praat raken met nieuwe mensen zit er voorlopig ook niet meer in. Hoe moet je als vrijgezel nu toch nieuwe mensen ontmoeten in tijden van corona?

Online daten

Gelukkig zijn daar de datingapps, want online nieuwe mensen ontmoeten kan natuurlijk wel nog altijd. Via de chat is het toegankelijk om met iemand aan de praat te raken, maar uiteindelijk ben je natuurlijk ook wel benieuwd hoe diegene echt is.

Dat datingapps een stuk meer gebruikt worden, blijkt uit een onderzoekje van Tinder zelf. Vrouwen van onder de dertig swipen tot wel 37 procent meer dan voor de coronacrisis. En dat is niet het enige: de gebruikers sturen ook veel meer berichten.

Videochat

Goed nieuws voor alle vrijgezellen: Tinder komt met een nieuwe functie waarbij je kunt videochatten met je (eventuele) nieuwe vlam. Als je het even helemaal gehad hebt met het chatten, is dit dus de perfecte uitkomst.

Voor een app als Tinder is zo’n functie toevoegen niet zomaar wat. Het is één van de grootste en belangrijkste functies die aan de datingapp worden toegevoegd. En dus moet het merk er wel voor zorgen dat dit allemaal in goede banen geleid wordt.

Misbruik

Online nieuwe mensen ontmoeten is een handige manier om in deze tijden toch wat gezelligheid te vinden, maar het is ook een plek waar misbruik plaatsvindt. Via de chatfunctie is het voor een merk als Tinder nog mogelijk om een algoritme erop los te laten en om er op deze manier achter te komen of er misbruik gemaakt wordt van de app.

Met videobellen is dat niet het geval en is het dus een stuk moeilijker. Dat maakt het voor de makers een stuk lastiger om misbruik en intimidatie te achterhalen.

Er is op dit moment nog vrij weinig bekend over deze nieuwste functie. Hoe dit precies uitgevoerd zal worden, blijft voor nu nog even de vraag.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.