Cijfers bekend: Disney+ grootste concurrent voor Netflix en Amazone Prime

Nu aan het lezen

Cijfers bekend: Disney+ is grootste concurrent voor Netflix en Amazone Prime

Cijfers bekend: Disney+ is grootste concurrent voor Netflix en Amazone Prime

Het was vanaf het begin af aan al bekend dat Disney+ een grote concurrent voor Netflix zou worden. Uit de eerste kwartaalcijfers blijkt dit ook zeker zo te zijn. De streamingdienst van Disney is nu namelijk de grootste concurrent voor zowel Netflix als Amazone Prime.

Disney+

Het aantal gebruikers van Disney+ is inmiddels al opgelopen tot 54,5 miljoen. Het bedrijf heeft flinke sprongen gemaakt wat betreft de cijfers. In maart stond het nog maar op 33,5 miljoen gebruikers. In een relatief korte tijd heeft de streamingdienst dus ruim 20 miljoen gebruikers erbij gekregen. Wellicht dat de coronacrisis hier iets mee te maken heeft. Nu een hoop  mensen thuis zitten, willen ze toch op de hoogte blijven van de nieuwste films en series.

Concurrentie

De streamingdienst wordt inmiddels als serieuze concurrentie gezien door Netflix en Amazone Prime, maar het zal nog even duren voordat deze streamingdiensten ingehaald worden door Disney+. Het aantal gebruikers voor Amazon Prime is op dit moment 150 miljoen. Netflix staat altijd nog bovenaan met maar liefst 182 miljoen abonnees.

Toch is de stijging van Disney+ groter dan die van Netflix, die haalde in het eerste kwartaal 15,8 miljoen nieuwe abonnees binnen.

Verbeteringen

Hoewel het wat betreft de cijfers dus wel goed zit voor Disney, blijft de dienst wel aan verbeteringen doen. Afgelopen week is er een nieuwe update doorgevoerd in de iOS-app, waardoor de veiligheid en de kwaliteit van de video’s zijn verbeterd.

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.