Negen bingewaardige series voor de regenachtige zomeravonden

Nu aan het lezen

Negen bingewaardige series voor de regenachtige zomeravonden

Negen bingewaardige series voor de regenachtige zomeravonden

Ah, de Nederlandse zomer. Tussen de warme, zonnige dagen door regent het regelmatig, iedereen is met vakantie of werkt nog, en de kans is vrij groot dat je je na een aantal weken stiekem toch een beetje gaat vervelen. Maar geen zorgen! Er zijn stapels toffe dingen te zien op tv als het weer je verplicht om binnen te blijven. Wij hebben negen bingewaardige series voor je op een rij gezet, speciaal voor die regenachtige, saaie zomeravond.

Judas (Videoland)

Het boek Judas van Astrid Holleeder kwam meer dan eens in het nieuws. In het boek zet ze uiteen hoe haar leven met haar broer Willem was. Nu is het boek al een aanrader om te lezen – wat je natuurlijk ook op een regenachtige zomeravond kunt doen – maar de serie op Videoland is ook zeker het kijken waard.

In Judas zien we hoe Astrid, gespeeld door Rifka Lodeizen, los probeert te komen van haar broer Willem, gespeeld door Gijs Naber. Maar met een broer als Willem is dat natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het resultaat is dat Astrid altijd op haar hoede moet zijn.

Judas is op Videoland te bekijken.

Cursed (Netflix)

Wat als het legendarische zwaard Excalibur niet een koning, maar een koningin koos om Engeland te leiden? Dat is het verhaal van de nieuwe Netflix-serie Cursed. In deze nieuwe vertelling van King Arthur is het namelijk niet Arthur die het verhaal vertelt, maar de toekomstige Lady of the Lake: Nimue. Deze vrouw met een mysterieuze gave krijgt het legendarische zwaard in handen en probeert haar volk te redden van de angstaanjagende Red Paladins en koning Uther. Tegelijkertijd is ze op zoek naar de tovenaar Merlin, aan wie ze het zwaard moet overhandigen.

Helemaal leuk: er is ook een Cursed Virtual Experience. Dit is een interactieve ervaring waarmee je toegang krijgt tot exclusieve content, waaronder een gesprek tussen de cast en showrunner Tom Wheeler. Daarnaast ontdek je hoe het verhaal aansluit op de klassieke legende van King Arthur. En via augmented reality kun je je eigen foto’s en korte video’s maken, en zelfs het magische zwaard veroveren.

Cursed kun je op Netflix zien.

One Strange Rock (Disney+)

Waarom bestaat het leven zoals we dat kennen op aarde? Waarom is onze planeet zo speciaal? In de serie One Strange Rock worden exact die vragen beantwoord door niemand minder dan astronauten, de enigen die daadwerkelijk de planeet hebben verlaten. Zij vertellen het verhaal van de aarde, maar dan door hun ogen en ervaringen. Het geheel wordt gepresenteerd door Will Smith. Een echte aanrader dus!

One Strange Rock is bij Disney+ te bekijken.

Toon (Netflix)

Heb je zin om even een avond goed te lachen? Dan is de Nederlandse serie Toon zeker een aanrader. Toon gaat over… nou, over Toon dus. Hij is een teruggetrokken, sociaal onhandige muzikant die zijn leven besteed aan het schrijven van jingles. Maar als een video van hem en zijn muziek viral gaat, wordt hij in één klap beroemd. Het probleem is alleen dat Toon helemaal niet beroemd wil zijn. Maar dankzij zijn klungeligheid komt hij steeds verder in deze vreemde wereld terecht.

Toon zie je bij Netflix.

Younger (Videoland)

De 40-jarige Liza heeft een behoorlijk vervelende tijd achter de rug: ze ging scheiden van haar man én werd alleenstaand moeder. Ze moet dus snel op zoek naar werk, maar dat blijkt op haar leeftijd gemakkelijker gezegd dan gedaan. De oplossing: doe alsof je jonger bent!

Vanaf dat moment gaat Liza door het leven als iemand van 26. Maar hoe gedragen twintigers zich eigenlijk? En hoe voorkom je dat je vriend en je baas erachter komen dat je eigenlijk veel ouder bent? Dat zie je tijdens zes hilarische seizoenen!

Younger kun je op Videoland bekijken.

Warrior Nun (Netflix)

Stel je voor: je bent het overgrote deel van je leven aan je bed gekluisterd, omdat je voor een groot deel verlamd bent. Vervolgens overlijd je ook nog eens. Maar dan blijk je niet dood te zijn. Sterker nog: opeens kun je wél lopen en bewegen. Je blijkt zelfs superkrachten te hebben!

Dat overkomt Ava in Warrior Nun. Tijdens een groot gevecht wordt zij gekozen als Halo Bearer voor een geheime groep nonnen die op demonen jaagt. Zij is nu hun leider, een echte Warrior Nun. Maar tegelijkertijd ontdekt ze voor het eerst zoveel van het leven, waardoor het soms lastig kan zijn om keuzes te maken. En dat is niet handig, als blijkt dat er een complot tegen de groep nonnen speelt.

Warrior Nun is op Netflix te bekijken.

Cosmos: A Spacetime Odyssey (Disney+)

Ben je altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe het heelal precies werkt? De serie Cosmos legt het je graag uit. In de jaren ’80 hadden we Cosmos: A Personal Voyage met Carl Sagan, en nu is er Cosmos: A Spacetime Odyssey. In deze wetenschappelijke serie vertelt Neil deGrasse Tyson over het heelal, het ontstaan van diverse dingen in het heelal en vooral over onze eigen geschiedenis. Het geheel is bovendien prachtig vormgegeven aan de hand van vele special effects.

Cosmos: A Spacetime Odyssey bekijk je op Disney+.

Killing Eve (Videoland)

Denk eens aan werken bij spionnendienst MI5. De kans is groot dat je direct een spannend leven voor je ziet, vol met avontuur en misdaad. Dat is in ieder geval wel hoe Eve het werk voor zich zag. Maar in plaats daarvan werkt ze achter een bureau. Niet echt spannend. Toch komt ze in een kat-en-muisspel terecht met de onweerstaanbare huurmoordenaar Villanelle. En zo wordt het leven toch snel een stuk minder saai.

Killing Eve is een thriller en een misdaadserie, maar zit gelukkig ook vol scherpe humor. Dus als je op het puntje van je stoel wil zitten, maar ook regelmatig in de lach wil schieten, dan is dit een goede serie voor jouw saaie zomeravond! Helemaal fijn: er is al meer dan één seizoen!

Killing Eve bekijk je op Videoland

The Mandalorian (Disney+)

Deze serie trok vorig jaar al flink wat nieuwe Disney+-abonnees, maar de kans bestaat natuurlijk dat jij deze serie nog niet gezien hebt. In dat geval raden wij je aan om er deze zomer eens goed voor te gaan zitten, want The Mandalorian valt absoluut onder de bingewaardige series (mits je van Star Wars houdt natuurlijk).

In de serie volgen we de premiejager Mando, die via een klus ‘The Child’ tegenkomt. Al snel blijkt dat dit kind meer dan bijzonder is en Mando zet alles op alles om hem te beschermen. Logischerwijs gaat dat niet gemakkelijk als het halve universum op dit kind jaagt.

The Mandalorian bekijk je op Disney+.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.