GOT-fans opgelet: schrijver George R.R. Martin is bezig met nieuw boek

Nu aan het lezen

GOT-fans opgelet: schrijver George R.R. Martin is bezig met nieuw boek

GOT-fans opgelet: schrijver George R.R. Martin is bezig met nieuw boek

De hitserie Game of Thrones mag dan misschien wel afgelopen zijn, maar de schrijver van de verhalen, George R.R. Martin, laat op zijn blog weten toch nog lekker bezig te zijn met een nieuw boek. De vaart zit er lekker in en dat heeft alles te maken met de quarantaine. Het gaf hem de tijd om flink door te werken aan zijn nieuwe boek The Winds of Winter.

2021

Hij zit in een afgelegen huisje in de bergen in quarantaine en heeft daarom alle rust om het verhaal te kunnen vormen. Toch wil dat niet zeggen dat het boek al bijna af is. “Ik heb gisteren een nieuw hoofdstuk afgerond, een ander drie dagen geleden en weer een ander afgelopen week”, schrijft hij in zijn blogpost. “Maar dat betekent niet dat het boek morgen klaar is, of volgende week uitkomt. Het wordt een enorm boek en ik heb nog een flink stuk te gaan.”

The Winds of Winter

Het boek zal The Winds of Winter heten en wordt het zesde boek uit de A Song Of Ice And Fire-reeks. De serie Game of Thrones was op deze boeken gebaseerd. De auteur geeft aan dat hij uiteindelijk zeven boeken voor deze reeks wil schrijven. De laatste zal A Dream of Spring gaan heten.

The House of the Dragon

Tot slot geeft hij nog een kleine update over de GOT-prequel The House of The Dragon. Volgens hem wordt hier achter de schermen wel aan gewerkt, ondanks de coronacrisis. Zelf houdt hij zich daar niet heel erg mee bezig. “Hier in de bergen lijkt dat allemaal ver weg. Hier ben ik alleen, in Westeros. Met af en toe een uitstapje naar de pagina’s van andere mooie boeken.”

Avalon (28) schrijft over het klimaat, ondernemen en alles over de nieuwste films en series (om deze vervolgens zelf te gaan bingen).

Meld je aan voor de nieuwsbrief.