George R.R. Martin over nieuw GoT-boek: ‘Winter komt in 2018 nog niet’

Nu aan het lezen

George R.R. Martin over nieuw GoT-boek: ‘Winter komt in 2018 nog niet’

George R.R. Martin over nieuw GoT-boek: ‘Winter komt in 2018 nog niet’

Slecht nieuws voor de fans van Game of Thrones: volgens George R.R. Martin verschijnt het nieuwe boek in de serie dit jaar niet, meldt het AD. “Nee, winter komt niet”, aldus de schrijver. “In ieder geval niet in 2018. Jullie zullen voorlopig nog moeten wachten op The Winds of Winter.”

Martin was optimistisch over het zesde boek in de reeks. Hij verwachtte dat het boek, genaamd The Winds of Winter, in drie jaar geschreven zou zijn en tussen 2015 en 2018 gepubliceerd zou worden.

Dat was sneller dat het vorige boek. Hij deed er namelijk zes jaar over om A Dance With Dragons te schrijven. Dat boek verscheen in 2011 en was het eerste boek dat uitkwam nadat de tv-serie Game of Thrones op HBO begon.

Het is overigens niet duidelijk wanneer het nieuwe boek dan wel verschijnt.

Vertraging

Ondertussen is de serie al verder dan de verhaallijn in de boeken. Sterker nog: het laatste seizoen wordt volgend jaar verwacht. De tv-serie zorgde echter ook voor de vertraging van The Winds of Winter. Martin hielp namelijk mee bij het maken er van.

Daarnaast schreef Martin nog een ander boek. Het gaat om Fire and Blood, dat over de historie van de Targaryen-familie gaat. Dat boek moet nog wel dit jaar verschijnen, namelijk in november.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.