Er komt een film van het New York Times-onderzoek naar Weinstein

Nu aan het lezen

Er komt een film van het New York Times-onderzoek naar Harvey Weinstein

Er komt een film van het New York Times-onderzoek naar Harvey Weinstein

Er komt een film van het onderzoek van The New York Times naar het misbruik van filmproducent Harvey Weinstein. Dat meldt NU.nl. Het onderzoek was het begin van de #metoo-beweging en leidde tot de val van Weinstein.

De film moet een kijkje achter de schermen van het journalistieke proces bieden. De film draait dus niet om Weinstein of om de slachtoffers. Het gaat juist om het journalistieke proces dat alles in gang zette.

Weinstein

Weinstein werd in oktober 2017 in een artikel door meerder vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en seksueel misbruik. Later blijkt dat er nog tientallen andere vrouwen zijn met vergelijkbare ervaringen.

De journalisten die het stuk schreven, Jodi Kantor en Megan Twohey, werden vorige week beloond met de prestigieuze Pulitzer-prijs.

Volgens de makers – Annapurna Pictures en Plan B Entertainment – wordt het vergelijkbaar met de film Spotlight. Die film gaat over het onderzoek van The Boston Globe naar seksueel misbruik in de katholieke kerk.

Eveline is 29 jaar, woont in Utrecht en schrijft voor Vance over technologie. Daarnaast is ze een wandelende IMDB en groot fan van Harry Potter, Doctor Who en Star Wars.

Meld je aan voor de nieuwsbrief.